home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή για τρίτη δόση στους 4 μήνες

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα αναφορικά με την αναμνηστική, τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή εμβολιασμών, με κύριο θέμα την εισήγηση της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό της αναμνηστικής, τρίτης δόσης πριν τους 6 μήνες.

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλύψει ότι ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών να συντομεύσει η τρίτη δόση και να γίνεται ακόμη και στους 4 μήνες, με τους επιστήμονες να καλούνται πλέον να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ανατροπή σχετικά με την τρίτη δόση, καθώς ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις αρχές Νοεμβρίου σημείωνε κατηγορηματικά ότι «η πλατφόρμα θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, ενώ η τρίτη δόση θα γίνεται 6 μήνες μετά».

«Εχω ζητήσει να εξεταστεί η συντόμευση για το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν το εγκρίνουν οι ειδικοί, να ανοίξουμε την 3η δόση ίσως και στους 4 μήνες», είχε πει ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι την Παρασκευή αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, ενώ τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν εξελίξεις για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ανοιχτό ενδεχόμενο για επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εάν κριθεί απαραίτητο και το «επιβάλλουν» οι συνθήκες της πανδημίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει κι άλλα μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με ένα από αυτά να είναι και τα μαζικά τεστ.

Εξάλλου, το απόγευμα της Πέμπτης (2/12), άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού εμβολιασμού, πρώτης και τρίτης δόσης, για την προσεχή Κυριακή 5/12, επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμικότητα στους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί, με επέκταση του ωραρίου και με προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων.

Επιπλέον, πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο. «Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς», είχε σημειώσει ο κ. Θεμιστοκλέους.

Από τη μεριά του, ο κ. Οικονόμου, επισήμανε πως παρατηρείται σημαντική αύξηση των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των μέτρων, με υπερδεκαπλασιασμό τους.

«Περίπου 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 νέα ραντεβού, είχαμε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis