home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη – Έκτακτη σύσκεψη στην Ελλάδα

Θα εκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και το ενδεχόμενο να ληφθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για χώρες της νότιας Αφρικής.
Αεροδρόμιο Γερμανία ταξιδιωτική οδηγία για την Πελοπόννησο κορωνοϊός

Συνεδριάζει εκτάκτως σε λίγη ώρα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετασθούν τα έως τώρα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας και να κριθεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες για ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής.

Στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα για αφίξεις από αφρικανικές χώρες, όπου απαντάται η νέα μετάλλαξη.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει πλέον να ληφθούν έκτακτοι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια πρις την περιοχή της νοτίου Αφρικής, λόγω της συγκεκριμένης μετάλλαξης του ιού.

Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για τον λόγο αυτόν θα συζητήσουμε νωρίς το απόγευμα κατά την συνάντηση όλων των χωρών μελών την εισαγωγή μέτρων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ήδη η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Επίσης, η Βρετανία και η Ολλανδία έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις πτήσεις σε μία σειρά από νοτιοαφρικανικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Μποτσουάνα και η Νότια Αφρική.

Στο Ισραήλ, όπου εντοπίστηκε κρούσμα του στελέχους B.1.1.529, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του βρίσκεται «στα πρόθυρα έκτακτης ανάγκης».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος και «συστήνει στις χώρες να εφαρμόζουν μία προσέγγιση «βάσει κινδύνου» αναφορικά με τη λήψη ταξιδιωτικών μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κρίστιαν Λιντμάιερ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Γενεύη.

Το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη εντοπίστηκε στο Βέλγιο

Το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού B.1.1.529 εντοπίστηκε στην Ευρώπη. Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Βαντενμπρούκε, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα της σούπερ μετάλλαξης.

Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis