home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Σε κινητή μονάδα θα λειτουργεί πλέον το “Χαμόγελο του παιδιού”

Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
xamogelo tou paidiou 1024x536

Δεν αναστέλλει τις δράσεις του στην Τρίπολη, το “Χαμόγελο του παιδιού” αλλά όμως απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις του με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Οργανισμός που στηρίζει παιδιά και οικογένειες για πάνω από 25 χρόνια τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που έχει παραχωρήσει ο δήμος Τρίπολης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν αναστέλλει τις δράσεις του στην πόλη της Τρίπολης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις του στην Τρίπολη – που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών υπηρεσιών του δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη ή κίνδυνο – μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στην Τρίπολη συνεχίζουμε να λειτουργούμε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που ευγενικά μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης και να στηρίζουμε ολιστικά τα Παιδιά και τις οικογένειες με πρόβλημα διαβίωσης.

Με στόχο την ολιστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών και οικογενειών στον Νομό Αρκαδίας, καθώς και τη σταθερή και δια ζώσης επαφή με τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει τις Δράσεις του στην Περιφέρεια, διαφοροποιώντας τον τρόπο στήριξης, και λειτουργώντας Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στελεχωμένη με Κοινωνικό Λειτουργό ή/και Ψυχολόγο του Οργανισμού σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού Αρκαδίας, θα επισκέπτεται τις πόλεις αλλά και τα χωριά της περιοχής για να καταγράψει και να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και οικογενειών.

Σε κάθε επίσκεψη και εφόσον κρίνεται απαραίτητο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο ή Κοινότητα, θα συναντά και θα στηρίζει τις οικογένειες, (υλική ενίσχυση, κάλυψη ιατρικών, εκπαιδευτικών και άλλων αναγκών) τόσο εντός της Κινητής Μονάδας αλλά και σε χώρο που θα παραχωρείται προσωρινά από τους Δήμους για την υλοποίηση της δράσης.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, αντικαθιστώντας τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Τρίπολη, θα καλύψει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες της περιοχής, θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες να γνωρίσουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να λάβουν την υποστήριξη που έχουν ανάγκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συμπληρωματικά στις παραπάνω υπηρεσίες και βάσει των αναγκών του Νομού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιεί Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά, δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού με τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis