Home design
home design

Μειωμένος ο ΕΝΦΙΑ το 2022

Χαμηλότερος κατά περίπου 60 εκατ ευρώ θα είναι ο ΕΝΦΙΑ του 2022, όπως αποκαλύπτει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μειωμένος ο ΕΝΦΙΑ το 2022
ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές στην Αργολίδα

Χαμηλότερος –κατά περίπου 60 εκατ ευρώ- θα είναι ο ΕΝΦΙΑ του 2022, οπως αποκαλύπτει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αφορά την πλειονότητα των ιδιοκτητών, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να είναι σαφές ποιοι θα είναι περισσότερο κερδισμένοι. Ο νέος ΕΝΦΙΑ που θα ετοιμαστεί με βάση τις νέες αντικειμενικες είναι ακόμα «υπο κατασκευή» και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός προβλέπει την είσπραξη εσόδων 2,503 εκατ. ευρώ από ΕΝΦΙΑ το επόμενο έτος, έναντι συνολικών βεβαιωμένων εσόδων 2,563 εκατ. ευρώ φέτος.

Όπως διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργούν αυτά τα 60 εκατ. ευρώ, ο οποίος αξιοποιείται το επόμενο έτος, μεταβάλλει τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών προς όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι συνολικά θα κληθούν τελικά να πληρώσουν λιγότερα.

Μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ υπάρχει ακόμα δρόμος, όμως είναι βέβαιο ότι θα προβλέπει μειώσεις για τους περισσότερους αλλά και επιβαρύνσεις για αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι σημαντικές, μετά την ένταξη 3.500 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Δέσμευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων, ο νέος ΕΝΦΙΑ που θα ανακοινωθεί στις αρχες του 2022 θα είναι χαμηλότερος από τον φετινό.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis