home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα από τον Υπουργό Υγείας

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης
Θάνος Πλεύρης

Τα νέα μέτρα για την πανδημία, στα οποία αναφέρθηκε χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα, εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στην συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον κ. Πλεύρη, ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι τα μέτρα δεν στοχεύουν σε περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, αλλά όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, αλλά αντέχει. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ που λειτουργούν ενώ έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες και υποδομή ώστε να μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει διασωλήνωση, εκτός ΜΕΘ.

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», πρόσθεσε.

Έχουμε άνω των 700 κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Σε ορισμένες περιοχές, όπου υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης των υπηρεσιών. «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς» είπε. 

Ως προς τους εμβολιασμούς, τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 900.000. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στοχευμένα. Υπάρχουν τρία στάδια:

(α) Οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους (φαρμακεία, προμήθεια τροφίμων),

(β) μόνο για εμβολιασμένους ή με έλεγχο τους ανεμβολίαστους (λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, χώροι λατρείας).  Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο. 

(γ) διασκέδαση σε κλειστούς χώρους που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους (σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια).

Επιπλέον, για την είσοδο των ανηλίκων στους κλειστούς χώρους θα υπάρχει, όπου απαιτείται, σελφ τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος.

Από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να απολαμβάνει τα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis