home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΛακωνία

Ύποπτες κινήσεις με 71 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο

Φόβοι για απόπειρα επαναπροώθησης.

Βάρκα που είχε προορισμό την Ιταλία και στην οποία επιβαίνουν 71 πρόσφυγες αντιμετώπισε πρόβλημα και ξεβράστηκε στο ακρωτήριο Μαλέας, ανατολικά από το χωριό του προφήτη Ηλία αναφέρει σήμα της Aegean Boat Report στο Facebook.

Η οργάνωση σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει με τους επιβαίνοντες, οι οποίοι ζητούν καταθέσουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, ωστόσο η αστυνομία, που βρίσκεται στο σημείο απαίτησε από τους πρόσφυγες να τους παραδώσουν τα τηλέφωνά τους.

Η Aegean Boat Report σημειώνει ότι αυτό είναι ύποπτο αίτημα εφόσον η αστυνομία έχει σκοπό να τους μεταφέρει σε κέντρο κράτησης ώστε να καταγραφούν. Εκφράζει παράλληλα, φόβους ότι οι πρόσφυγες θα «εξαφανιστούν ως δια μαγείας» όπως έχει συμβεί με αρκετούς στο παρελθόν και απευθύνει κάλεσμα για βοήθεια.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες, που είναι όλοι Αφγανοί, βρίσκονται 21 παιδιά και 15 γυναίκες. Παράλληλα, παραθέτει πολλές φωτογραφίες, βίντεο και στίγματα γεωγραφικού εντοπισμού.

Μετανάστες Πελοπόννησος 2 1

Ολόκληρη η ανάρτηση της Aegean Boat Report:

«Μια βάρκα με προορισμό την Ιταλία, η οποία μετέφερε 71 ανθρώπους, 21 παιδιά, 15 γυναίκες και 35 άνδρες, όλοι τους Αφγανοί, αντιμετώπισε πρόβλημα και κατέληξε στο ακρωτήριο Μαλέας της Πελοποννήσου, ανατολικά από το χωριό προφήτης Ηλίας.

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο αυτή τη στιγμή με ένα όχημα και ένα σκάφος, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, όμως φοβόμαστε ότι θα έρθουν κι άλλοι.

Άνθρωποι επικοινώνησαν με την Aegean Boat Report ζητώντας βοήθεια, καθώς φοβούνται της αστυνομία, δικαιολογημένα, φοβούνται πως θα τους βάλουν πάλι στη θάλασσα και θα τους στείλουν πίσω στην Τουρκία. 

Η αστυνομία τους διέταξε να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους. Αυτό είναι ύποπτο αίτημα εάν έχουν πρόθεση να τους μεταφέρουν σε κέντρο για να καταγραφούν. Η ομάδα των προσφύγων είπε στην Aegean Boat Report ότι θέλουν να κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα, ας ελπίσουμε ότι θα τους δοθεί αυτή η δυνατότητα.

Φοβόμαστε ότι ένα δεν γίνει κάτι αυτή η ομάδα θα εξαφανιστεί δια της μαγείας όπως τόσοι πολλοί πριν από αυτούς και θα βρεθούν σε σχεδίες να επιπλέουν στο Αιγαίο μέχρι το βράδυ».

Μετανάστες Πελοπόννησος (3)
Φώτο: Aegean Boat Report

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button