home design 800x400
home design 1170Χ320

“Τεχνητή Νοημοσύνη και Μικροσκοπία” για το 1ο Λύκειο Άργους

Στο πρόγραμμα αυτό έλαβαν μέρος μαθητές από 25 χώρες του κόσμου, ηλικίας 15-19 ετών
ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του EMBL (European Molecular Biology Laboratory) με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Μικροσκοπία” είχαν την Παρασκευή 12/11/21 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τμήματος Υγείας του 1ου ΓΕ.Λ. Άργους στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας Προσανατολισμού, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Βιολόγο Σταθόγιαννη Μαρία.

Στο πρόγραμμα αυτό έλαβαν μέρος μαθητές από 25 χώρες του κόσμου, ηλικίας 15-19 ετών! Το EMBL είναι το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της Ευρώπης στο χώρο της Μοριακής Βιολογίας. Ιδρύθηκε το 1974,απασχολεί περίπου 1800 ερευνητές σε Βαρκελώνη, Γκρενόμπλ, Αμβούργο, Χαϊδελβέργη, Χίξτον Μ. Βρετανίας και Ρώμη και προσφέρει εξαιρετικά επιτεύγματα στη βιολογική έρευνα και καινοτομία παγκοσμίως.

Την τελευταία δεκαετία το EMBL έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό Κέντρο-το ELLS-στο οποίο εκπαιδεύονται νέοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι από όλον τον κόσμο, πάνω στις πιο σύγχρονες ανακαλύψεις της Μοριακής Βιολογίας με σκοπό τον επικαιροποιημένο βιολογικό εγγραμματισμό αλλά και την προετοιμασία των μελλοντικών ερευνητών.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα σε συνέχεια της επιμόρφωσης που έλαβε η καθηγήτρια τους στο EMBL-ELLS.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis