home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθρο

Η Ελένη Παναγιωτοπούλου για το ψηφισθέν νομοσχέδιο του Ποινικού Κώδικα

Άρθρο της Ελένης Παναγιωτοπούλου.

Για ακόμη μία φορά αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη η στάση της αντιπολίτευσης. Το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τον ποινικό κώδικα συμπυκνώνει και ικανοποιεί την ανάγκη αλλαγών για την ενίσχυση της προστασίας του κοινωνικού συνόλου , καλύπτοντας τα νομοθετικά κενά που άφησαν οι καταστροφικές καταργήσεις αδικημάτων από τηνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύοντας ευάλωτες ομάδες ( γυναίκες, ανήλικους, θύματα trafficking κα).

Και εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ να το καταψηφίσει επί της αρχής, αφού δικό του έργο ήταν οι αθρόες πρόωρες αποφυλακίσεις εγκληματιών, και οι χαϊδευτικές ποινές σε βιαστές, κακοποιητές ανηλίκων και ενηλίκων, σε παρενοχλούντες εργαζομένους και μπαχαλάκηδες.

Όμως οι υπόλοιποι ;

Δεν ακούν την κοινή λογική παρά μόνο την μικροπολιτική;

Δηλαδή δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά όποιος φτιάχνει, μεταφέρει ή πετάει μολότωφ με τα γνωστά αποτελέσματα;

Δεν είναι σωστό να τιμωρείται με ισόβια η ανθρωποκτονία, ο βιασμός ανηλίκου, ή η ληστεία μετά φόνου; Και μάλιστα χωρίς τα περιθώρια μετατροπής των ισοβίων σε μικρότερη ποινή; Δεν είναι σωστό να είναι αξιόποινη πράξη η παραβίαση δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την προσέγγιση του δράστη με το θύμα ; Ειδικά σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ;

Δεν έπρεπε να επανέλθει και μάλιστα πιο αυστηρό, το αξιόποινο της μαστροπείας που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μπράβο στην κυβέρνηση που άκουσε τον παλμό της κοινωνίας που ζητά προστασία, ασφάλεια και σεβασμό στον άνθρωπο και την περιουσία του.

Που θεωρεί ότι πολλές ποινές επιβάλλουν και επισύρουν «χάδια» σωφρονισμού και προάγουν αντί να αποτρέπουν την εγκληματική δραστηριότητα .

Που επιθυμεί να ζει με ηρεμία σε ένα κράτος δικαίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button