Home design
home design

Επένδυση 356 εκατ. ευρώ από Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη

Η Ελλάδα γίνεται κέντρο παραγωγής πρώτων υλών και φαρμάκων στην Ευρώπη. Ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.
demo

Η Ελλάδα γίνεται κέντρο παραγωγής πρώτων υλών και φαρμάκων στην Ευρώπη, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ανεξαρτησία στις πρώτες ύλες από τρίτες χώρες.

Η παραγωγή του 20% των ενέσιμων προϊόντων που χρειάζεται η Ευρώπη στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας. Ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Συγκεκριμένα, το πλάνο επενδύσεων, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Demo AΒΕΕ, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Δέμο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία τριών μονάδων για την παραγωγή πρώτων υλών, καθώς και επιπλέον τεσσάρων μονάδων για την παραγωγή τελικών φαρμακευτικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Όλες θα έχουν έδρα την Αρκαδία.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα νέα εργαστήρια της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη προορίζονται για τις ανάγκες έρευνας, έχουν έκταση 2.500 τ.μ. και θα απασχολούν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η Demo προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα καλύπτει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης.

Και μονοκλωνικά αντισώματα
Σημαντικού μεγέθους επένδυση είναι η δημιουργία πρότυπης μονάδας ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Άγιο Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

“Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην “κλειστή λίγκα” των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού” τόνισε ο κ. Δέμος, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

capital.gr (Σοφία Κωστάρα)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis