home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα νέα μέτρα – 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους, από αλλού θα έρθουν στην Αργολίδα

1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας θα ελέγχουν από το Σάββατο εστίαση και ψυχαγωγία – Στην περιφέρεια θα φέρουν αστυνομικούς από άλλες περιοχές.

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των νέων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί που θα έρθουν να κάνουν ελέγχους στην Αργολίδα, δεν θα είναι ντόπιοι αλλά θα έρθουν από αλλού…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και επικεφαλής ελεγκτικών μηχανισμών.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, την Τρίτη, οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν, ενώ τσουχτερά θα είναι και τα πρόστιμα για όσους δεν πραγματοποιούν ελέγχους για πιστοποιητικά εμβολιασμού στα καταστήματα.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τίθενται σε ισχύ καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη (6.700) και περισσότερα από 6.000 μολύνσεις και την Τετάρτη.

Νωρίτερα, μιλώντας για το ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτό ενισχύεται στα όρια των δυνατοτήτων του, και συμπλήρωσε πως «βρισκόμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που βρεθήκαμε πέρσι τον Μάρτιο».

8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Για ελέγχους επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Φαίνεται μάλιστα πως οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα 50 πρώτων στόχων, επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αυστηροί θα είναι όμως και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

Στη Black List όποιος παραβαίνει τα μέτρα

Επίσης προσεχώς αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται δημοσίως οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis