home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γεύση από Πελοπόννησο για κυβερνήτες από την Κένυα

Σε εξέλιξη η επίσκεψη των Κενυατών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κενυάτες Πελοπόννησος

Πολυμελής αντιπροσωπεία κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα καθώς και επιχειρηματιών από την χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής επισκέπτεται από χθες Τετάρτη 3 Νοεμβρίου την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης -η οποία ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, με επισκέψεις σε Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία- η αντιπροσωπεία βρέθηκε στη Μεσσηνία, όπου στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ξεναγήθηκε το πρωί στην Κεντρική Αγορά, στο Ιστορικό Κέντρο ενώ στη συνέχεια, στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, με τη φροντίδα της Ενωσης Μεσσηνίας, τα μέλη της αντιπροσωπείας δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και προϊόντα της Μεσσηνίας.

Η επίσκεψη στην Μεσσηνία ολοκληρώθηκε το απόγευμα χθες, με την εκδήλωση “Ελλάδα – Κένυα: ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, πολιτισμού”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Στην εν λόγω εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Βασίλης Δημόπουλος, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα και της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου. Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς.

Από την πλευρά των Κενυατών μίλησαν ο επικεφαλής της αποστολής Πάτρικ Καχέμπα κυβερνήτης της TransNzoia, και ακόμα οι Στάνλει Κίπτις κυβερνήτης του Baringo, Χίλαρι Μπαρτσόκ κυβερνήτης του Bomet, Γκίντεον Ντζάου αντικυβερνήτης του Kitui, Ριβ Σόλομον Γκούμπο αντικυβερνήτης του Marsabit  και η κυβερνήτης του Nairobi Αν Κανανού.

Χαιρέτισαν επίσης, η επίτιμη πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα Βίκυ Πανταζοπούλου και ο πρόεδρος του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κατσικέας.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, η αντιπροσωπεία της αφρικανικής χώρας επισκέφθηκε την Σπάρτη, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία

με το Επιμελητήριο Λακωνίας, διοργάνωσε στις 5 το απόγευμα ανάλογη εκδήλωση στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Αύριο Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, οι Κενυάτες αξιωματούχοι θα επισκεφθούν στην Τρίπολη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και θα έχουν συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς της έδρας της Περιφέρειας, ενώ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Περιφέρειας επισκεπτόμενοι  την Αργολίδα και την Κορινθία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis