home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Απόπειρα εν κρυπτώ συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου;

Συζητούν για τη νέα μελέτη σχετικά με την «Αναβάθμιση και Αποκατάσταση του Πάρκου Κολοκοτρώνη»
Δημαρχείο Ναυπλίου

Απόπειρα εν κρυπτώ από τα Μέσα Ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου ή λάθος του υπεύθυνου Σταύρου Λαμπρούση; Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων συγκαλείται στις 19:30 σε τακτική (μεικτή) συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Για τη συνεδρίαση ωστόσο, μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης δεν είχαν ενημερωθεί ούτε το anagnostis.org, ούτε ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ενώ άγνωστο παραμένει αν είχαν ενημερωθεί τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν έδρα το Ναύπλιο ή την Αργολίδα.

Η συνεδρίαση έγινε γνωστή στα δημοσιογραφικά γραφεία από δημοτικούς συμβούλους και η πρώτη κίνηση ήταν να αναζητηθούν τα θέματα και η πρόσκληση στο επίσημο site του δήμου Ναυπλιέων, το οποίο όμως μέχρι το μεσημέρι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά στη σελίδα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις.

screenshot site δήμου Ναυπλιέων

Παρόλα αυτά αναζητώντας τις επιμέρους σελίδες του επίσημου site του δήμου, ανακαλύψαμε δημοσιευμένα τα θέματα σε μια υποενότητα στο μενού με τίτλο “Προσκλήσεις Δημοτικού Συμβουλίου“. Αυτό φυσικά δεν υποκαθιστά την ενημέρωση των ΜΜΕ, αφού δεν είναι δυνατόν κάθε ενημερωτικό site, κάθε εφημερίδα, κάθε ραδιόφωνο και κάθε τηλεόραση να αναζητά στις σελίδες των φορέων τα τρέχοντα θέματα για να ενημερώσει στη συνέχεια τους αναγνώστες, ακροατές, ή τηλεθεατές. Ακόμα και το γραφείο του Πρωθυπουργού στέλνει ενημέρωση σε όλα τα ΜΜΕ, Φυσικά το ίδιο πράττουν όλοι οι δήμοι, η αστυνομία, τα υπουργεία, οι φορείς. Ακόμα και σύλλογοι ενημερώνουν για τις δράσεις τους με τον πιο εύκολο τρόπο, που είναι η αποστολή ενός email. Πώς δεν μπορεί να πράττει το ίδιο ένας από τους δήμους μιας περιφέρειας;

Η επόμενη κίνηση ήταν η επικοινωνία με τη γραμματέα του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, η οποία επιβεβαίωσε ότι συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, όμως δεν μπορούσε να αποστείλει τα θέματα στα Μέσα Ενημέρωσης, παραπέμποντας στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα η ευγενική και πρόθυμη γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου μας προώθησε – όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη – τα θέματα και την πρόσκληση. Όμως όταν της αναφέραμε ότι έχουμε να λάβουμε ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΔΣ πολύ καιρό, μας παρέπεμψε στο γραφείο Τύπου ή στον υπεύθυνο – όπως ανέφερε – κο Σταύρο Λαμπρούση.

Η επόμενη κίνηση ήταν η επικοινωνία με τον κο Λαμπρούση, ο οποίος με τη σειρά του μας παρέπεμψε και πάλι στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όταν τον ενημερώσαμε ότι η προηγούμενη επικοινωνία ήταν με το συγκεκριμένο γραφείο και ότι επιπλέον δεν υπάρχει γενικότερη ενημέρωση για τα τεκτενόμενα στο δήμο, απάντησε ότι θα «το δούμε». (η μόνη ενημέρωση που γίνεται αντιληπτή είναι επιλεκτικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα του δήμου).

Αναμένουμε λοιπόν να «το δούμε» για να διαπιστώσουμε αν πρόκειται περί λάθους, ή αποτελεί προσπάθεια απόκρυψης της ενημερώσης των ΜΜΕ της συνεδρίασης και γενικά των δραστηριοτήτων του δήμου Ναυπλιέων.

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων στις 7.30 το απόγευμα μεταξύ άλλων συζητείται και το πολύ ενδιαφέρον θέμα: Περί έγκρισης της μελέτης με θέμα: « Αναβάθμιση και Αποκατάσταση του Πάρκου Κολοκοτρώνη».

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου στις 2.11.2021
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου β στις 2.11

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Τ.ΠΑΣΣΑΛΗΣ

    Οσο εμείς οι πολίτες και ψηφοφόροι τους δεν αντιδρούμε θα κάνουν ότι θέλουν ή ότι σχεδιάζουν? άλλα συμφέροντα.
    Ας προσέξουμε μήπως τελικά το πάρκο μας το πάρκο των παιδικών μας χρόνων θα επιχειρήσουν και πάλι να το προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων…..

  2. Τ.ΠΑΣΣΑΛΗΣ

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ
    Όσο εμείς οι πολίτες και ψηφοφόροι τους δεν αντιδρούμε θα κάνουν ότι θέλουν ή ότι σχεδιάζουν? άλλα συμφέροντα.
    Ας προσέξουμε μήπως τελικά το πάρκο μας το πάρκο των παιδικών μας χρόνων θα επιχειρήσουν και πάλι να το προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων…..

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis