home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Αυτά εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα νέα μέτρα

Προτείνουν μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μέτρο το οποίο θα ισχύει τόσο για εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.
coronavirus

Συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις σχετικά με τα μέτρα τα οποία συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στόχο θα έχουν να αποφευχθεί περαιτέρω έξαρση της πανδημίας. Στις 6μμ, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει εκτάκτως τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές.

Προτείνουν μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν, μέτρο το οποίο θα ισχύει τόσο για εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.

Υποχρεωτικά rapid test θα γίνονται για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Μία σκέψη είναι να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους. Επίσης παρελθόν θα θεωρούνται τα πλαϊνά προστατευτικά στα μαγαζιά.

Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Ωστόσο υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα στο τραπέζι, καθώς στη λίστα των ειδικών και της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων σε σινεμά και θέατρα που μέχρι στιγμής θεωρούνται μεικτοί χώροι. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως αυτό το μέτρο εξετάζεται προς το παρόν μόνο για τις «κόκκινες» περιοχές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis