home design 800x400
home design 1170Χ320

Προσοχή: Ποια περιοχή της Ελλάδας θα χτυπήσει ο κυκλώνας «Νέαρχος»

Οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στη Σικελία και τη Καλαβρία.
Κυκλώνας Ζορμπάς

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος» που σχηματίστηκε χθες 28 Οκτωβρίου στην κεντρική Μεσόγειο, σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σικελίας όπως διακρίνεται απο την δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, που έλαβε και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά ο «Νέαρχος» αναμένεται προς τις μεσημβρινές ώρες να πλησιάσει περαιτέρω τις ακτές της Σικελίας η οποία και θα επηρεαστεί από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη θέση του «Νέαρχου» το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021, όπου οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στη Σικελία και τη Καλαβρία. Στη χώρα μας αναμένουμε τοπικές βροχές στη Κρήτη (εικόνα 2).

Ειδικότερα, η Κρήτη θα επηρεαστεί με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μπορόφ. Επιπλέον, τοπικές βροχές, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν σήμερα και στα νότιοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο.

nearhos2
nearhos1

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis