home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΑυτοδιοίκησηΜεσσηνίαΛακωνία

Τι θέλουν οι Κενυάτες στην Πελοπόννησο – Θα επισκεφτούν και την Αργολίδα

Την οργάνωση της υποδοχής πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα καθώς και επιχειρηματιών από την χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τριήμερο 3 με 5 Νοεμβρίου, απασχόλησε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών.

Η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη σημαντική αυτή επίσκεψη, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην αποστολή της Κένυας μετέχουν 11 κυβερνήτες (περιφερειάρχες), 41 στελέχη των Περιφερειών της εν λόγω χώρας, επιχειρηματίες, καθώς επίσης και στελέχη του Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα.

Οι αφρικανοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το απόγευμα της Τετάρτης 3 μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενοι την Καλαμάτα, την Σπάρτη, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, το Αργος και την Κόρινθο, έχοντας επαφές με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιδιώκοντας συνεργασίες στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, Αγροτοβιομηχανικού, Διαχείριση Αποβλήτων, Εμπορίου, Πολιτισμού, και Τουρισμού.

Οι Κενυάτες αξιωματούχοι θα έχουν στην διάρκεια της παραμονής τους στην Καλαμάτα συνάντηση με επιχειρηματίες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παράθεση γεύματος από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην Σπάρτη θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας και επιχειρηματίες στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας και παράθεση γεύματος στη συνέχεια, ενώ στην Τρίπολη θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας και επιχειρηματίες της Αρκαδίας και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα.

Την αντιπροσωπεία από την Κένυα θα συνοδεύει κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους 5μελής ομάδα στελεχών της Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση των αφρικανών αξιωματούχων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Η Κένυα είναι η κοιτίδα του ανθρώπινου είδους μας, του Homo Sapiens.
    Είναι μια μεγάλη χώρα σε ιστορία, φυσικό πλούτο, περιβάλλον, με σίγουρα πολύ ενδιαφέρον αναπτυξιακό μέλλον. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πιλοτικός ευρωπαϊκός εταίρος της Κένυας και της υποσαχάριας ανατολικής Αφρικής.
    Καλό είναι πάντα να σχηματίζουμε μια γνώμη βασισμένη στη γνώση του θέματος γι’ αυτό παραθέτω σαν αρχή ενημέρωσης το λήμμα wikipedia.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%85%CE%B1

Διαβάστε ακόμα

Back to top button