home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeaturedFirst Featured

Αυτά είναι τα νέα έργα που αλλάζουν Κόστα, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Δύο σημαντικά έργα για την Ερμιονίδα, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημαντικά έργα για την Ερμιονίδα, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις 8 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το 3ο Πρακτικό Κατακύρωσης Αναδόχου, για το έργο : «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε. Αργολίδας» στο οποίο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ερμιόνης και Πορτοχελίου.

η αντικατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ερμιόνης και Πορτοχελίου.
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Χθες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από κοινού με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για το έργο : «Προστασία από την διάβρωση της ακτογραμμής στην Κόστα», προϋπολογισμού 120.000 €, με ιδία συμμετοχή από τον Δήμο στο ποσό των 20.000 €.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος - υπογραφή
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Με την υλοποίηση αφενός του πρώτου έργου βελτιώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές του Δήμου, και αφετέρου, με το δεύτερο έργο αλλάζει και βελτιώνεται η εικόνα του λιμανιού της Κόστας, που για χρόνια παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας.

Διάβρωση στην Κόστα - limani Kosta
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. H διάβρωση της ακτής της Κόστας οφείλεται στην κατασκευή του μόλου στο λιμάνι. Από τότε που υπάρχει ο μόλος σταμάτησε η φυσική επίστρωση της άμμου στην παραλία με τον κυματισμό και άρχισε αντίστροφα η διασπορά της συσσωρευμένης άμμου στον βυθό της θάλασσας από τα θαλάσσια ρεύματα που σχηματίζονται από τον μόλο Ο βυθός γύρω από το λιμανάκι έχει εντελώς απογυμνωθεί από την άμμο και στον βραχώδη βυθό υπάρχουν πλέον αχινοί. Στην υπόλοιπη παραλία η άμμος εξαφανίζεται σταδιακά και τα κύματα παρασέρνουν την ξηρά, σπάνε τις οικοδομές τσιμέντου πάνω στον αιγιαλό και προχωρούν στη διάλυσή τους. Δεν είναι μόνο το κλειστό ξενοδοχείο LIDO το πρόβλημα, αλλά και άλλα γύρω κτίσματα που ενώ κάποτε βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά από τη θάλασσα και περνούσαν παραλιακά οι επισκέπτες, τώρα βρίσκονται κυριολεκτικά στα βαθιά της θάλασσας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την αεροφωτογραφία που παραθέτω.
    Όλη η παραλία της Κόστας έχει αποψιλωθεί από την παραλιακή άμμο που υπήρχε πριν την κατασκευή του μόλου στο λιμάνι και σήμερα λείπουν αρκετά μέτρα αμμουδιάς, στη θέση της υπάρχει η θάλασσα και τα κτίσματα στον αιγιαλό.
    Η λύση στη διάβρωση δεν είναι φυσικά η απομάκρυνση των σπασμένων τσιμέντων του ξενοδοχείου LIDO με την ελάχιστη χρηματοδότηση σε ταχύτατο χρονικό διάστημα έως την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, όπως εμφανίζεται στο άρθρο. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλών ετών και μόνο η έλλειψη πόρων δικαιολογεί την παράλογη καθυστέρηση του έργου!
    Η λύση πρέπει να είναι αποτέλεσμα υδρογραφικής μελέτης που γίνεται μόνο σε ειδικό ερευνητικό κέντρο, με πειραματική προσέγγιση σε μηχανική πισίνα παρομοίωσης κυματισμού και ρευμάτων με μαρμαροκονίαμα, της συγκεκριμένης κατεύθυνσης ακτογραμμής, ανέμων, βυθού και ρευμάτων.
    Χωρίς μια τέτοια ολική παρέμβαση η διάβρωση εδάφους θα συνεχίζεται ολοένα και πιο ραγδαία και μαζί με τη συνεχή άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και υπερθέρμανσης του πλανήτη από ανθρώπινα αίτια, θα αλλοιώσει ριζικά την ακτογραμμή προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button