home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

28η Οκτωβρίου: Τι ώρα θα ξεκινήσει η παρέλαση στο Ναύπλιο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για την Αργολική πρωτεύουσα. Τι ισχύει φέτος για τις παρελάσεις.

Έστω και με μάσκες επιστρέφουν οι παρελάσεις στην ατζέντα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στο Ναύπλιο στο χώρο προ του Ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου), θα λάβει χώρα ενώπιον των αρχών, παρέλαση Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων Τεχνικών Σχολών και Συλλόγων, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί.

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε προ ολίγου η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαιοστολισμούς, φωταγώγηση, ομιλίες, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού στο Ναύπλιο

 ΤΡΙΤΗ 26 Οκτωβρίου 2021

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης  Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Οκτωβρίου  2021

  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
  • ΄Ωρα  9.00:  Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Τεχνικές Σχολές, ΚΕΤΕΚ Αργολίδας και Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
  • ΄Ωρα 11.00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές των σχολείων της πόλης, στα μνημεία Ηρώων.

ΠΕΜΠΤΗ 28 Οκτωβρίου 2021

  • ΄Ωρα 08.00: ΄Επαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από διμοιρία  του ΚΕΜΧ.
  • ΄Ωρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τoν κo Μπουμπάρη  Νικόλαο, Φιλόλογο,  1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.
  • Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική Ναυπλίου) θα ψαλεί επιμνημόσυνη Δέηση, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων απότους  κ.κ. Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, θα τηρηθεί  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και τέλος ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
  • Ώρα 11.30: Στον χώρο προ του Ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου) θα λάβει χώρα ενώπιον των αρχών, παρέλαση Δημοτικών Σχολείων,  Γυμνασίων, Λυκείων Τεχνικών Σχολών και  Συλλόγων.
  • Ώρα 17.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

  • Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την οργάνωση των Ιεροτελεστιών
  • Το ΚΕΜΧ την απόδοση τιμών
  • Ο Δήμος Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου του ηρώου της πόλης 
  • Ο ΔΟΠΠΑΤ  Ναυπλιέων τη διάθεση της Φιλαρμονικής
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση  Αργολίδας την τήρηση της τάξης γενικά
  • Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη συμμετοχή των μαθητών, μαθητριών
  • Το Νοσοκομείο Ναυπλίου την  παροχή πρώτων βοηθειών
  • Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης, υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων».

Τι ισχύει φέτος για τις παρελάσεις

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την παρέλαση

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση– εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Υπουργείο Εσωτερικών: Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021», αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button