home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFirst Featured

Το πολικό εξπρές «La Nina» έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει χιόνια με το τσουβάλι

Οι επιστήμονες της Αμερικής επισημαίνουν πως ο φετινός χειμώνας μπορεί να έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Το φαινόμενο La Nina, που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, όπως φαίνεται θα επηρεάσει και την Ευρώπη το επερχόμενο χειμώνα.

Εκτός από αυτό οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναφέρουν πως και άλλοι παράγοντες θα όπως η συμπεριφορά της πολικής δίνης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον φετινό χειμώνα σε Ευρώπη και Αμερική.

Όπως αναφέρει το forecastweather.gr, oι μετεωρολόγοι του Accuweather ισχυρίζονται πως ο επερχόμενος χειμώνας στα νότια τμήματα της Ευρώπης θα θυμίζει τον περσινό χειμώνα.

Το ερχόμενο Ισχυρό La Ninia αναμένεται να κορυφωθεί περί το τέλος του Φθινοπώρου και οι επιπτώσεις του να είναι ορατές μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης άνοιξης (2022).

Σημειώστε ότι τον περασμένο χειμώνα, 12 ανεμοθύελλες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό και «ονοματίστηκαν» από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Οι επιστήμονες της Αμερικής επισημαίνουν πως ο φετινός χειμώνας μπορεί να έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σε χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και η Πορτογαλία. Αυτό αναφέρει και ο επικεφαλής του Accuweather, Tyler Roys.

“Εάν μια βολή κρύου αέρα εκτοξευθεί από την πολική δίνη , ο πυρήνας αυτού του κρύου θα καταλήξει να εγκατασταθεί σε περισσότερα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης”, εξήγησε ο Roys.

Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για την ανατολική και νότια Ευρώπη η Πολική Δίνη μπορεί δημιουργήσει στην χώρα μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πολλά χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Επίσης, με περίσσιο ρίσκο πλημμυρών και γενικά ένα πλούσιο υετικό και βαρομετρικό μοτίβο φαίνεται να κυλά ο χειμώνας του 2021-2022. σύμφωνα με την εκτίμηση της αμερικανικής εταιρείας AccuWeather Inc.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button