home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Θεοδωρίδου: Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων

Έρχεται ανατροπή με το εμβόλιο Johnson&Johnson, δεύτερη δόση... δύο μήνες μετά.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο πολύ υψηλό ιικό φορτίο παιδιών και εφήβων, ενώ τόνισε πως τα παιδιά διευκολύνουν τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων.

Συγκεκριμένα, η κα Θεοδωρίδου, μίλησε για την ανοσία μετά τον εμβολιασμό, η οποία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία που γίνεται μετά από φυσική μόλυνση. Όπως σημείωσε, οι συστάσεις για την επαναληπτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, αφορούν σε δεύτερο μονοδοσικό εμβολιασμό, τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή για έγκριση από FDA και CDC, η εισήγηση είναι θετική», όπως σημείωσε. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού, με τη δεύτερη δόση, «αγγίζει» το 90%, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μέχρι τώρα στον έλεγχο της πανδημίας, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου. «Άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης απ΄ ότι οι εμβολιασμένοι», επισήμανε.

Τέλος, σημείωσε ότι σε μελέτη παιδιών και εφήβων διαπιστώθηκε ότι ο ιός βρίσκεται σε εκκρίσεις και το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της νόσησης. Αυτό υπογραμμίζει, είπε η κ. Θεοδωρίδου, ότι τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν «ρεζερβουάρ» για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων.

Δείτε την ενημέρωση:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button