Home design
home design

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Χωρίς ΜΕΘ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Αρκαδία κυμαίνεται στο 48,7% – Tι ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.
Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Στο Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, κ. Βασίλης Ψυχογιός. Ο πρόεδρος ανέφερε πως η ΜΕΘ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου είναι κλειστή λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό, ενώ προειδοποίησε πως η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό Αρκαδίας δεν είναι η αναμενόμενη.

Αρχικά ο κ. Ψυχογιός επανέλαβε, πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και πως θα πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, ενώ δήλωσε, πως «το παιχνίδι του εμβολιασμού δεν το κερδίσαμε». «Η λογική δεν είναι απλά να πιάσουμε ένα νούμερο οποτεδήποτε, ενδεχομένως σε τρία χρόνια από τώρα. Η λογική ήταν να έχουμε ανορθώσει ένα τείχος ανοσίας άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να γνωρίζουμε, πως δεν το έχουμε αυτό το τείχος ανοσίας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ ξεκαθάρισε, πως και οι εμβολιασμένοι οφείλουν να γνωρίζουν, πως προφανώς έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους μειώνονται κυρίως την πιθανότητα βαριάς νόσησης και διασωλήνωσης, χωρίς όμως αυτό το ποσοστό να είναι μηδενικό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται 28 ασθενείς (τριπλασιάστηκε ο αριθμός τους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες), ενώ γνωστοποίησε πως η ΜΕΘ έχει κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό.

Ακόμα ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στην έκδηλη πια κόπωση των υγειονομικών.

Τέλος, δήλωσε: «Στο κομμάτι του ολοκληρωμένου εμβολιασμού το ποσοστό στην Αρκαδία δεν υπερβαίνει το 49 τοις εκατό, είμαστε στο 48,7%. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό συνολικά ανέρχεται στο 59%. Καταλαβαίνετε, πως ο δρόμος μέχρι το 80% είναι μακρύς και παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μπήκαμε στο φθινόπωρο και πλέον κινούμαστε σε κλειστούς χώρους».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis