home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Πού θα χτυπήσει

Nέα ισχυρή κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη- Πολύ επικίνδυνος μήνας ο Νοέμβριος.

Μπορεί η εβδομάδα να ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά με βάση τα προγνωστικά μοντέλα ότι προς το τέλος της θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα».

Αν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι ήπιος καθώς θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων προς τα Βαλκάνια με τις χαμηλές προς την περιοχή της Κύπρου, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή οπότε η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά από βαρομετρικά χαμηλά που τώρα βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη.

«Από Παρασκευή και από το Ιόνιο και προς το Αιγαίο θα έχουμε φαινόμενα που θα απασχολήσουν το σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές για τα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο μετεωρολόγος στον Νοέμβριο για τον οποίο είπε ότι «είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας στατιστικά με ακραία φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής και αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη συναντούν τις θερμές υδάτινες επιφάνειες της Μεσογείου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button