home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλεία

Καμπανάκι Λέκκα: Έπεσαν εκατομμύρια τόνοι νερού – Η λάσπη ακυρώνει τα τεχνικά έργα στην Ηλεία

Ανάλογα φαινόμενα θα είναι συχνότερα και εντονότερα λόγω της κλιματικής κρίσης, τόνισε ο καθηγητής.

Περισσότεροι από 75.000.000 τόνοι νερού έπεσαν στην Αττική, την Ευβοία και την Ηλεία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος», όπως ανέφερε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο και αγγίζει τα όρια του ακραίου φαινομένου. «Έχουμε να κάνουμε με μια βροχόπτωση, η οποία έπεσε σε τρεις διαφορετικές περιοχές», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην Ηλεία και την Εύβοια, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν είναι αστικοποιημένες περιοχές, αλλά δασικές, οι οποίες εν μέρει έχουν καεί κι δημιουργούνται άλλα προβλήματα. «Εκεί έχουμε να κάνουμε με προβλήματα έντονων διαβρώσεων, κατολισθήσεων, οι κορμοί που έχουν καεί παρασύρονται προς τη θάλασσα και εκατομμύρια τόνοι στάχτης που δημιουργούν μια μάζα με υψηλό οξώδες και γίνεται μια λάσπη με διάφορα αντικείμενα, η οποία όταν φτάνει στα τεχνικά έργα, τα ακυρώνει», επισήμανε.

Τέλος, ανέφερε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και τα φαινόμενα αυτά θα είναι και περισσότερα και συχνότερα και κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί ακόμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button