home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκησηΛακωνίαFeatured

2 εκατομμύρια ευρώ δίνει ο Νίκας για έργα στη Λακωνία

Ποια έργα πρόκειται να υλοποιηθούν στη Λακωνία.

Συμβάσεις δύο έργων στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, η μία σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού 33 Μολάοι – Παπαδιάνικα – Πλύτρα, από εθνική οδό και της επαρχιακής οδού 34 Βελιές – Δαιμονιά – Νεάπολη.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο συντήρησης οχετών και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων (συρματοκιβώτια, στηθαία, γεφύρια, καθαρισμός) στο οδικό δίκτυο και στις κοίτες χειμάρρων και ποταμών της Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, υπέγραψε την διάθεση δαπάνης 13.489,24 ευρώ για την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας, τόσο για την αποθήκη που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας, όσο και προς διάθεση στις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, ο Π. Νίκας, υπέγραψε για την διάθεση δαπάνης 4.590 ευρώ για την υλοποίηση σε όλη τη Λακωνία του ιατρικού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που διενεργεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ).

Η εν λόγω δαπάνη αφορά την παροχή υπηρεσίας διαμονής και ημιδιατροφής έως 3 ατόμων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και -μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και της μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης- δίνει τη δυνατότητα να εξεταστεί δωρεάν ο γυναικείος πληθυσμός του νομού με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην κινητή μονάδα του ΕΙΟ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button