home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα – Ο καιρός στην Αργολίδα την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι τις επόμενες ώρες σε όλη τη χώρα - Πότε ενδέχεται να χτυπήσει η κακοκαιρία Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα.

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, o καιρός θα συνεχίσει να είναι βροχερός, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα, τα ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να την πλήξουν από το απόγευμα και προς το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής, αν και αυτή τη στιγμή η ζώνη των καταιγίδων δείχνει να κινείται βορειότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός στην Αργολίδα την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στην Αργολίδα για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα

Δείτε παρακάτω την πρόγνωση του meteo για το Άργος:

Άργος καιρός Παρασκευή

Η πρόγνωση για το Ναύπλιο:

Ναύπλιο καιρός Παρασκευή

Ανάλογη προβλέπεται πως θα είναι η κατάσταση και σε Ερμιονίδα, Επίδαυρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Αργολίδας, με τη θερμοκρασία στα ορεινά να πέφτει αρκετά.

Πού οφείλονται τα φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Από αύριο το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά, ενώ στην Αττική, αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πού αναμένονται ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

meteo yetos

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

emmy ballos paraskevi

Παραμένει σε επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς εξελίσσεται ήδη -και στην περιοχή μας- η κακοκαιρία “Μπάλλος”, από τα φαινόμενα της οποίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, προκληθεί κάποιο πρόβλημα στις πυρόπληκτες και τις υπόλοιπες περιοχές των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι στα διοικητήρια των Π.Ε. λειτουργούν Συντονιστικά Επιχειρησιακά Κέντρα, στα οποία μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων, των δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που ενδέχεται να εκδηλωθούν.

Η κατάσταση την Παρασκευή

Για αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το σε ισχύ ευρισκόμενο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα για την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αύριο τη νύχτα. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Δείτε παρακάτω ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από το windy.com.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button