home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Με μια βαλίτσα εμπειρίες επέστρεψαν από τη Φλωρεντία οι πέντε δασκάλες του 2ου Δημοτικού

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου πήρε μέρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.
2ο Δημοτικό Ναυπλίου erasmus+ (1)

Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης η κινητικότητα πέντε εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Διαχειριζόμαστε την ποικιλομορφία στην τάξη, συμβάλλουμε στη συνοχή της Ευρώπης».

Το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε με την επιλογή του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+, αφού εγκρίθηκε η αίτησή του. Συμμετείχαν πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου (Κατσαλούλη Κωνσταντία, Κονίδα Αικατερίνη, Κόντα Βασιλική, Μπακάλη Στυλιανή και Σοφοκλέους Στέλλα) στη Φλωρεντία της Ιταλίας με σκοπό την παρακολούθηση δύο επιμορφωτικών σεμιναρίων με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους σε θέματα διαχείρισης μιας πολυπολιτισμικής τάξης.

2ο Δημοτικό Ναυπλίου erasmus+ (3)
Φώτο: 2ο Δημοτικό Ναυπλίου

Από τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια/εργαστήρια αυτά αποκόμισαν την αναγκαιότητα και την αξία υιοθέτησης της ισότιμης πρόσβασης στο πρόγραμμα σπουδών όλων των μαθητών, καλλιεργώντας τις δημοκρατικές αξίες, τις δεξιότητες της συναισθηματικής και της κοινωνικής νοημοσύνης και εφαρμόζοντας πρακτικές ευαισθητοποίησης και πρόληψης φαινομένων επιθετικότητας και πρόληψης του εκφοβισμού.

Η ομάδα έδωσε μία πλήρη εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ μέσα από ένα βίντεο που είχε επιμεληθεί, παρουσίασε τόσο τα αξιοθέατα του τόπου, όσο και το σχολείο (τους χώρους και τις δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου).

2ο Δημοτικό Ναυπλίου erasmus+ (2)
Φώτο: 2ο Δημοτικό Ναυπλίου

Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής επιμόρφωσης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών και να δουλέψουν συνεργατικά, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα θέματα της διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Πέραν των εκπαιδευτικών δράσεων, το πρόγραμμα περιλάμβανε και μια σειρά πολιτιστικών επισκέψεων και περιηγήσεων στην πόλη της Φλωρεντίας και της ευρύτερης περιοχής.

Συζήτησαν ως ομάδα τρόπους διάχυσης του προγράμματος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχεδιάσαν τις επόμενες δράσεις τους.

2ο Δημοτικό Ναυπλίου erasmus+ (4)
Φώτο: 2ο Δημοτικό Ναυπλίου

Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι τους έδωσε την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα διαφορετικό, πολυπολιτισμικό σχολικό πλαίσιο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και σε άλλους τομείς, πέρα από αυτούς του προγράμματος. Βελτίωσαν τις γλωσσικές δεξιότητες, ξεκίνησαν δυνατές φιλίες και δημιούργησαν γέφυρες επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες.

Όλοι επέστρεψαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, γεμάτοι νέες πληροφορίες και ιδέες, προσβλέποντας στην καλλιέργεια αποδοχής της διαφορετικότητας την αλλαγή του σχολικού κλίματος και κουλτούρας και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis