home design 800x400
home design 1170Χ320

«Βόμβα» από την ανιψιά Θεοδωράκη: Ήξερα από 12 ετών ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του Μίκη

H ανιψιά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Άννα Θεοδωράκη επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Νίκου Κουρή.

Λίγες ώρες μετά την προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, βάσει της οποίας απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης», η ανιψιά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Νίκου Κουρή.

Ειδικότερα, η Άννα Θεοδωράκη, κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη αγαπημένου αδελφού του Μίκη μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και υποστήριξε ότι γνώριζε από μικρή ηλικία από τον πατέρα της ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη. Όπως τόνισε, αυτό θα αποδειχθεί από την εξέταση DNA.

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Είχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου».

«Ήδη από τα 12 μου το ήξερα και αλλά κατάλαβα τότε ότι δεν πρέπει να πολυμιλάμε γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε: «Το ήξερε όλη η οικογένεια. Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ήθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη».

Στις 30 Νοέμβρη θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Στο μεταξύ, μπορεί το δικαστήριο να έκανε προσωρινά δεκτό το αίτημα της κόρης του Μίκη για το επώνυμο «Θεοδωράκης», ωστόσο η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του μεγάλου συνθέτη, θα δοθεί αφού γίνει εξέταση DNA.

Ο 54χρονος σήμερα Νίκος Κουρής χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το όνομα Θεοδωράκης, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή ενώ με αυτό εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός αυτό βεβαίως δεν ήταν άγνωστο στην οικογένεια Θεοδωράκη η οποία έχει συναντηθεί στο παρελθόν μαζί του αρκετές φορές. Βασική αφορμή γι’ αυτές τις συναντήσεις στάθηκε η δημιουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mikis ‘s Radio το πρόγραμμα του οποίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην παρουσίαση του ανεκτίμητου έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο ίδιος ο συνθέτης μάλιστα είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για το εγχείρημα αυτό ενώ, μέχρι πέρσι τουλάχιστον, διατηρούσε συχνή επικοινωνία με τον Νίκο, τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και με γραπτές και τηλεφωνικές επαφές. Δήλωνε μάλιστα ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη λειτουργία του σταθμού και σύμφωνα με τον Νίκο Κουρή, τού είχε παραχωρήσει ένα πολύτιμο υλικό με 4.000 και πλέον ηχογραφήσεις από συναυλίες του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis