home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

Διαμαρτύρεται ο Πετράκος για τις απευθείας αναθέσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

“Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο” λέει ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας

«Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή πιο σωστά η Μητσοτάκης ΑΕ ξεπερνά καθημερινά το ένα μετά το άλλο όριο προκλητικότητας, αντιδημοκρατικότητας και αδιαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Αυτά είναι τα λόγια του Θανάση Πετράκου επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” αναφορικά με την δυνατότητα που παραχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών στις πυρόπληκτες περιφέρειες να κάνουν απευθείας αναθέσεις ανεξαρτήτως ποσού, των αναγκαίων έργων για την αποκατάσταση και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Ο κ. Πετράκος και ο κ. Δρούγκας στην ανακοίνωσή του συνεχίζουν και υπογραμμίζουν τα εξής:

«Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από τον υπουργό Εσωτερικών και υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία με την οποία επιτρέπεται στους περιφερειάρχες των πυρόπληκτων Περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Αττικής να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι του ποσού των 5.225.000 ευρώ! Οι συμβάσεις δε θα περνούν από τα αντίστοιχα Περιφερειακά Συμβούλια! Kαι επιπλέον παρακάμπτεται και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων!

Αυτό είναι το ήθος και η διαφάνεια που η Μητσοτάκης ΑΕ εισάγει στην πολιτική ζωή και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Καταργεί εντελώς τα συλλογικά όργανα και επιδιώκει με πρόσχημα την ταχύτητα εκτέλεσης των έργων να γίνει «πάρτυ» με τις απευθείας αναθέσεις που θα κάνουν οι εκλεκτοί της περιφερειάρχες, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος από τα συλλογικά όργανα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους να αντιδράσουμε έντονα και να καταγγείλουμε αυτή την προκλητική τροπολογία σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν πρέπει να ανεχτούμε οι «παρεκκλίσεις» από την «κείμενη νομοθεσία» να γίνουν απόλυτος και μόνιμος κανόνας.

Παράλληλα, καλούμε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, να δηλώσει και να δεσμευτεί ότι δε θα αξιοποιήσει και δε θα εφαρμόσει στην πράξη αυτή την αδιαφανή και αντιδημοκρατική νομοθετική ρύθμιση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button