home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ανδριανός: Eπιδότηση ρεύματος και για τους αγρότες

Ένταξη του αγροτικού ρεύματος στις ευνοϊκές προβλέψεις επιδότησης

Να αποσαφηνιστεί αν και οι αγρότες εμπίπτουν στις ευνοϊκές προβλέψεις για την επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος, ζητάει ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός -μέσω της ερώτησής του- από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής φυσικού αερίου κλπ, οι παραγωγοί δικαιούχοι αγροτικού ρεύματος καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση στηρίζουν τα νοικοκυριά με την επιδότηση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ για την κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς τους.

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους με τις γεωτρήσεις και τα λοιπά αντλιοστάσια, που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, πολλαπλάσιες φορές με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να είναι δυσβάσταχτο λόγω των αυξήσεων. Αν σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προσθέσουμε και τις ζημιές από παγετούς και καύσωνες που έχουν ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις την ολική καταστροφή, και τα ευρύτερα προβλήματα πρόσβασης στις αγορές λόγω της πανδημίας, καθίσταται σαφές ότι αδυνατούν πλέον να καλλιεργήσουν και να επιβιώσουν.

Καθώς λοιπόν υπάρχει αγωνία αλλά και σύγχυση για το αν συμπεριλαμβάνονται στις ευνοϊκές προβλέψεις για την επιδότηση των λογαριασμών παραγωγών δικαιούχων αγροτικού ρεύματος, καθίσταται αναγκαία η σχετική διευκρίνηση.

Κατόπιν αυτού,

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

  • Αν συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι αναγκαίο, οι παραγωγοί δικαιούχοι αγροτικού ρεύματος στις ευνοϊκές προβλέψεις για την επιδότηση των λογαριασμών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button