home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το θειάφι από το ηφαίστειο της Αίτνας έφτασε στην Πελοπόννησο!

Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από την έκρηξη του ηφαιστείου που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα.
εκπομπές διοξειδίου του θείου από την Αίτνα στην Ελλάδα

Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Συνεχίζοντας, γράφει: «Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus».

Μάλιστα όπως θα δείτε στον χάρτη το θειάφι έφτασε μέχρι την Βορειοδυτική Πελοπόννησο, σε μία έκταση που περιλαμβάνει την Ηλεία, την Αχαΐα και μέρος της Κορινθίας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    To νέφος της Αίτνας περνά σε πολύ μεγάλο ύψος και δεν επηρεάζει τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων στην επιφάνεια της Γης. Αντίθετα όμως, η μόλυνση της ατμόσφαιρας των Αθηνών σε διοξείδιο του αζώτου, ναι, προκαλεί σοβαρές αναπνευστικές βλάβες, ακόμα και θανάτους νεογνών!

    Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
    Υψηλά επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του αζώτου στη μητροπολιτική περιοχή Αθηνών με κατεύθυνση ανέμου προς τον νότο.
    Το διοξείδιο του αζώτου είναι η χημική ένωση με τον χημικό τύπο NO2. Είναι ένα από τα οξείδια του αζώτου. Το NO2 είναι ένα ενδιάμεσο προϊόν στη βιομηχανική σύνθεση του νιτρικού οξέος, από το οποίο παράγονται εκατομμύρια τόνοι κάθε χρόνο. Αυτό το κοκκινωπό-καφετί τοξικό αέριο έχει μια χαρακτηριστική οξεία, δηκτική οσμή και είναι ένας σημαντικός αέριος ρύπος.
    Το διοξείδιο του αζώτου είναι τοξικό με την εισπνοή. Όμως, επειδή η ένωση είναι δριμεία και ανιχνεύεται εύκολα με την όσφρηση σε χαμηλές συγκεντρώσεις, η έκθεση στην αναπνοή μπορεί, γενικά, να αποφευχθεί. Μια δυνητική πηγή έκθεσης είναι το κόκκινο ατμίζον νιτρικό οξύ (red fuming nitric acid), που παράγει αυθόρμητα NO2 πάνω από τους 0 °C. Συμπτώματα δηλητηρίασης (πνευμονικό οίδημα (lung edema)) τείνει να εμφανιστεί μερικές ώρες μετά την αναπνοή σε χαμηλές αλλά δυνητικά μοιραίες δόσεις. Επίσης, χαμηλές συγκεντρώσεις (4 ppm) θα ναρκώσουν τη μύτη, δημιουργώντας συνεπώς μια δυνητική υπερέκθεση.
    Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μακροχρόνια έκθεση σε NO2 σε συγκεντρώσεις πάνω από 40–100 µg/m3 μπορεί να μειώσουν τη λειτουργία των πνευμόνων και να αυξήσουν τον κίνδυνο αναπνευστικών συμπτωμάτων.
    Το διοξείδιο του αζώτου σχηματίζεται στις περισσότερες διεργασίες καύσης χρησιμοποιώντας τον αέρα ως οξειδωτικό. Σε αυξημένες θερμοκρασίες το άζωτο ενώνεται με το οξυγόνο για να σχηματίσει μονοξείδιο του αζώτου.

    https:/ /www.facebook. com/ groups/ anagnostispe/ posts/ 3022014284711567

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis