home design 800x400
home design 1170Χ320

Αναζητείται νομοθετική ρύθμιση για να πληρωθούν

14 χρόνια απλήρωτοι εκπαιδευτικοί της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π.Δ.Σ) για τα έτη 2008–2009-2010
Σχεδιαστές – Αξιολογητές

Με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητούν με νομοθετική ρύθμιση να διευθετήσει  το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών Σχεδιαστών – Αξιολογητών  και να δώσει τέρμα στην κατάφωρη άδικη αντιμετώπιση των 1700 εκπαιδευτικών που βλέπουν να χάνουν ακόμα και τα  δεδουλευμένα τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η ευθύνη βαρύνει κατά αρχήν προσωπικά τους Υπουργούς Παιδείας των ετών 2008-2009-2010 που με τις αποφάσεις τους λειτούργησε η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (Π.Δ.Σ) στα Λύκεια της χώρας, ωφελήθηκαν χιλιάδες μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα σε ωράριο εκτός του κανονικού ωρολογίου προγράμματος, δίδαξαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εν τέλει πληρώθηκαν, αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ οι εκπαιδευτικοί που τα οργάνωσαν και είχαν την ευθύνη λειτουργίας ενός δεύτερου σχολείου που λειτουργούσε σε απογευματινή βάρδια, παρότι οι αποφάσεις των υπουργών προέβλεπαν συγκεκριμένη αμοιβή όπως άλλωστε συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η «κακή όμως συνεννόηση» των υπουργών παιδείας και οικονομικών με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ήταν αρκετή για τους 1700 περίπου εκπαιδευτικούς να μην πάρουν για την περίοδο 2008-2009-2010 ούτε ένα ευρώ από την αμοιβή τους. Αρκετοί  μάλιστα εξ αυτών δήλωσαν την ανείσπρακτη αμοιβή τους στην φορολογική δήλωση πληρώνοντας τον αντίστοιχο φόρο ως νομοταγείς πολίτες.

Με το πλήρωμα του χρόνου άρχισαν να εκδικάζονται οι αγωγές των εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν πανελλαδικά στα δικαστήρια. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων ποικίλουν. Υπάρχουν αποφάσεις που δικαιώνουν τους εκπαιδευτικούς που εισέπραξαν ή θα εισπράξουν τα χρήματα των αμοιβών τους, υπάρχουν όμως και δικαστικές αποφάσεις  απορριπτικές λόγω της παραγραφής του χρόνου που μεσολάβησε από την οφειλή μέχρι την κατάθεση της αγωγής, αφού κάποια δικαστήρια θεώρησαν ως χρόνο παραγραφής τα δύο χρόνια και όχι τα πέντε που θα έπρεπε μιας και η αγωγή κατατέθηκε σε χρόνο πρωθύστερο από την νομοθετική ρύθμιση της δίχρονης παραγραφής. Υπάρχουν και πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια περιμένοντας λύση από την πολιτεία οι οποίοι είναι όλοι απλήρωτοι.

Καλείται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ύστερα από 10 χρόνια όπως με νομοθετική ρύθμιση να διευθετήσει  το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών Σχεδιαστών – Αξιολογητών  και να δώσει τέρμα στην κατάφωρη άδικη αντιμετώπιση των 1700 εκπαιδευτικών που βλέπουν να χάνουν ακόμα και τα  δεδουλευμένα τους.

Άμεση λύση τώρα, να πληρωθούν οι Σχεδιαστές – Αξιολογητές της Π.Δ.Σ των σχολικών ετών 2008-2009-2010.

Η τωρινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ μπορεί να δώσει αίσιο τέλος σε αυτή τη κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών. Μπορεί να συμπεριλάβει στον φετινό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ το χρηματικό ποσό των 1.700.000 – 2.000.000 ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς (Σχεδιαστές – Αξιολογητές  Π.Δ.Σ) της περιόδου 2008-2009-2010».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis