home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΛακωνίαΟικονομίαΑχαΐαFirst Featured

Πελοπόννησος: Πού ανέβηκαν και πού έπεσαν τα ενοίκια φοιτητικών σπιτιών

Αναλυτικά στοιχεία για τις τιμές των ενοικίων φοιτητικών κατοικιών σε Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Πάτρα και αλλού - Σε ποια πόλη είναι απλησίαστες οι τιμές.

H αναζήτηση φοιτητικής στέγης είναι και φέτος το φλέγον θέμα που απασχολεί γονείς και φοιτητές. Ένα οικονομικό και καλό φοιτητικό σπίτι είναι μια δύσκολη εξίσωση. Η έρευνα αγοράς κόβει τα φτερά στις οποιεσδήποτε προσδοκίες για πτωτικές τάσεις στα ενοίκια λόγω της πανδημίας και της στροφής των ιδιοκτητών εκτός της πλατφόρμας του Airbnb.

Νέα έρευνα του Spitogatos για τα δεδομένα της φετινής περιόδου φοιτητικής αναζήτησης, δείχνει μικρές μεταβολές στις ζητούμενες τιμές σε όλη την επικράτεια, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις αντίρροπες δυνάμεις που διαμορφώνουν τις ζητούμενες τιμές των φοιτητικών σπιτιών αυτή τη στιγμή: από τη μία η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στη δια ζώσης εκπαίδευση που ενισχύει τη ζήτηση και από την άλλη η διστακτικότητα που επικρατεί σε σχέση με το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα είναι η τελική για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, δεδομένης της αστάθειας που έχει φέρει η πανδημία.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο, τα πράγματα είναι μοιρασμένα, με πόλεις να μένουν χαμηλά στα ενοίκια, αλλά και άλλες να σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Για παράδειγμα στη Σπάρτη, καταγράφεται η χαμηλότερη τιμή ανά τ.μ. (4,89€/τ.μ.), τιμή που είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά. Στον αντίποδα, η Κόρινθος έχει την υψηλότερη αύξηση ανά τ.μ., σε σχέση με πέρυσι, της τάξεως του 10%. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τιμής ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. στην πόλη της Κορίνθου είναι 350€, ενώ για στούντιο το ενοίκιο είναι 250€.

Στην Πάτρα, μια από τις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας, οι τιμές κυμαίνονται από 230€ για στούντιο και για διαμέρισμα έως 65 τ.μ. ο μέσος όρος είναι τα 280€.

Στο Ναύπλιο, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (+2%), με τη τιμή ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. να είναι 330€ και το στούντιο να βρίσκεται στα 260€.

Τέλος, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, τη Τρίπολη, ο μέσος όρος ενός διαμερίσματος έως 65 τ.μ. είναι 260€, ενώ το στούντιο μπορεί να το βρει ο ενδιαφερόμενος στα 230€.

Οι τιμές για φοιτητική στέγη στην Πελοπόννησο, Πίνακας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button