home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Έκρηξη στις τιμές. Θα πούμε το ψωμί …ψωμάκι

Αυξήσεις φωτιά έκαναν την εμφάνισή τους σε φούρνους της πόλης – Φθινοπωρινό τσουνάμι ακρίβειας
Ψωμί

Ακριβότερο ψωνίζουν το ψωμί σε φούρνους και πρατήρια της πόλης από το πρωί της Δευτέρας, οι καταναλωτές στο Ναύπλιο, με την αναμενόμενη ανατίμηση να κάνει την εμφάνισή της.

Χαρακτηριστική είναι η τιμή του κιλού στο σταρένιο ψωμί, το οποίο μέχρι χθες κόστιζε 1,40 ευρώ, ενώ τη Δευτέρα το πρωί η τιμή εκτινάχθηκε σε 1,70 ευρώ / κιλό.

Ένας ηλικιωμένος με το παλιό αντίτιμο στο χέρι, χωρίς να έχει πάρει μαζί του περισσότερα λεφτά ήρθε σε δύσκολη θέση, όταν του ζητήθηκαν 30 λεπτά του ευρώ περισσότερο, απ΄ όσα πλήρωνε μέχρι χθες. Ανάλογα ξαφνιάστηκαν πολλοί καταναλωτές ξεκινώντας το πρωί της Δευτέρας για τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού.  

Οι αρτοποιοί από την πλευρά τους, λένε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα κόστη, και ότι είναι υποχρεωμένοι αν δεν  αναπροσαρμόσουν τις τιμές ή να κλείσουν τα αρτοποιεία τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται 40% αύξηση σε σουσάμι, λάδι, βούτυρο, 32% αύξηση στα άλευρα, ενώ στην ενέργεια έχουν αύξηση της τάξης του 120%.

Το ποσό της αναπροσαρμογής φαίνεται προς το παρόν ότι το έχει ατομικά κάθε επιχείρηση, με αποτέλεσμα το καλάθι της νοικοκυράς να ακριβαίνει, καθώς έρχεται πολύ μεγάλο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.

Το φθινόπωρο αναμένεται καυτό με ντόμινο ανατιμήσεων και την κυβέρνηση αν αναζητά μέτρα κατά της ακρίβειας σε ρεύμα και προϊόντα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τα συναρμόδια υπουργεία και το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν με κάθε δέσμη μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis