home design 800x400
home design 1170Χ320

Φθινοπωρινό «ράλι» αυξήσεων σε πάνω από 500 προϊόντα

«Είναι δύσκολο, την συνήθεια του καφέ δεν την σταματάμε», λένε πολίτες που δηλώνουν προβληματισμένοι με τις ανατιμήσεις που έρχονται σε βασικά αγαθά.
Τέρμα ο Φρέντο στις καφετέριες

Η έκρηξη της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σπρώχνει υψηλότερα τα κόστη των πρώτων υλών, πυροδοτώντας αυξήσεις τιμών σε περισσότερα από 500 προϊόντα πρώτης ανάγκης. Από το φθινοπωρινό «ράλι» ανατιμήσεων δεν γλιτώνουν, ακόμα και βασικά είδη όπως το ψωμί και ο καφές.

Είναι ενδεικτικό ότι στις ζωοτροφές έχουμε αυξήσεις έως και 50%, κι έτσι αναμένεται να ανέβουν οι τιμές σε είδη όπως το κρέας ή τα γαλακτοκομικά.

«Θα κάνουμε δίαιτα και λιτότητα παραπάνω», λέει μια γυναίκα στην κάμερα του Alpha. «Θα χάσεις πελατεία και είναι δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε, αλλά αν αυξήσουν μετά το κρέας θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε κι εμείς», ανέφερε ένας κρεοπώλης.

Ακριβότερη αναμένεται να είναι και η τιμή του καφέ, αφού από τα 2 ευρώ μπορεί να φτάσει και τα 5 λόγω της ξηρασίας στην Βραζιλία και της αύξησης της διεθνούς τιμής του.

«Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα», λένε οι πολίτες και τονίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν την αγαπημένη τους συνήθεια, δηλαδή τον καφέ.

Από την Δευτέρα έρχονται και αυξήσεις στο ψωμί, αφού το αλεύρι είναι πιο ακριβό και έτσι θα πωλείται από 0,15 έως 0,20 λεπτά το κιλό ακριβότερα.

Από το τσουνάμι αυξήσεων δεν γλιτώνουν όύτε τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα που και αυτά αναμένεται λείαν συντόμως να αυξηθούν σημαντικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis