home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Χάος στην Αργολίδα: Είδαν μαύρο στις τηλεοράσεις τους – Τρέχουν από το πρωί παιδιά και εγγόνια

Από σήμερα ισχύει νέος χάρτης για τις συχνότητες στην Αργολίδα, καθώς ΕΡΤ και Digea από κοινού προχωρούν στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.

Από σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ισχύει νέος χάρτης για τις συχνότητες σε Αργολίδα, Αττική, νότια Εύβοια και τμήμα του νομού Αρκαδίας, καθώς ΕΡΤ και Digea από κοινού προχωρούν στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση. Ήδη από το πρωί επικρατεί ένα χάος, ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία οι οποίοι είδαν ξαφνικά μαύρο στις τηλεοράσεις τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, επιστρατεύτηκαν παιδιά και εγγόνια για να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις.

Από το πρωί τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς είναι αναγκαίο να επανασυντονίσουν τον δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα.

Πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες και ο επανασυντονισμός είναι απαραίτητος καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν όλα τα κανάλια και οι τηλεθεατές θα βλέπουν μαύρο στις οθόνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί η επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Ο νέος συντονισμός στα ψηφιακά κανάλια

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού οι τηλεθεατές των συγκεκριμένων περιοχών πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας.
  • Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).
  • Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.
  • Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ.
  • Επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί, πραγματοποιήστε και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δέκτη.
  • Από την καρτέλα Εργαλεία επιλέξτε Εργοστασιακές Ρυθμίσεις και πατήστε ΟΚ.
  • Επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας Ναι.
  • Εάν σας ζητηθεί κωδικός, πατήστε 0-0-0-0 ή 1-2-3-4.
  • Στην αρχική καρτέλα εγκατάστασης επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ.
  • Όταν η αναζήτηση ολοκληρωθεί πατήστε ΟΚ για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.
  • Κάθε δέκτης ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές στα λεκτικά των επιλογών του Μενού του. Συνεπώς συμβουλευθείτε και τις Οδηγίες Χρήσης της συσκευής σας.

Πιθανά προβλήματα και λύσεις

Κατά τη διαδικασία του επανασυντονισμού ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένα προβλήματα, τα οποία οφείλονται στον τρόπο που ο κάθε δέκτης αναζητά και αποθηκεύει τα ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα.

Ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων επανασυντονισμού που ίσως αντιμετωπίσετε, μαζί με συμβουλές για την επίλυσή τους.

  • Μαύρη οθόνη μετά τον επανασυντονισμό: Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες (που είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.
  • Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.
  • Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.
  • Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο, τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει τη λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).
    Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει τη λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button