home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Πορτο Χέλι: Ενθουσίασαν οι Γεύσεις & Όψεις και ανοίγουν την όρεξη για το 2022

Επιμελητήριο Αργολίδας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Ερμιονίδας σχεδιάζουν ήδη την επόμενη διοργάνωση.

Η εκθεσιακή δραστηριότητα Γεύσεις & Όψεις 2021, ολοκληρώθηκε στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Κυριακής  29 Αυγούστου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες αλλά και στους συμμετέχοντες σε αυτή.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος:

«Για πέντε ημέρες το γραφικό λιμάνι του Πορτοχελίου, έζησε στον έντονο ρυθμό της έκθεσης, με παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, δράσεις γευσιγνωσίας και μουσικά δρώμενα.

Η υψηλή επισκεψιμότητα και οι ουσιαστικές επιχειρηματικές επαφές καθ’ όλη  τη διάρκεια της εκθεσιακής δραστηριότητας υποχρεώνουν αναμφίβολα το Επιμελητήριο Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας, να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τη δράση αυτή.

Οι τριάντα τρεις εκθέτες που παρουσίασαν τα προϊόντα τους και τις δημιουργίες τους εκπροσώπησαν κάθε παραγωγικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής και πλέον οι συζητήσεις για την επόμενη διοργάνωση ξεκίνησαν με τη λήξη της παρούσας.

Ικανοποιημένοι από την παρουσία των εκθετών, από την  προσεγμένη διοργάνωση  και από τα καλαίσθητα περίπτερά τους, δήλωσαν και οι επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα και τον πλουραλισμό των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, αλλά και από τα εξαίσια χειροτεχνήματα και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που πλαισίωσαν την φετινή διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις Γεύσεις & Όψεις 2022!»                         

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Αξιέπαινη η προσπάθεια προώθησης τοπικών προϊόντων και ανάπτυξης μικροοικονομίας του τόπου εκ μέρους του επιμελητηρίου Αργολίδας. Κάθε προσπάθεια τόνωσης εναλλακτικής βιολογικής ποιοτικής οικονομίας κατά το δυνατό 0 km από την παραγωγή στην κατανάλωση είναι καλοδεχούμενη εφόσον πληροί τα ποιοτικά απαιτούμενα δεδομένα.
    Βρέθηκα περαστικός στην έκθεση στο Πορτο Χέλι και διαπίστωσα άναυδος πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών και των επισκεπτών, ακόμα και των τοπικών αρχών κατά τη διάρκεια του εγκαινιασμού, περιφέρονταν χωρίς μάσκα. Πάνω ακριβώς από τα τρόφιμα εκθέματα συνομιλούσαν συνωστισμένοι οι επισκέπτες μαζί με τους εκθέτες, μολύνοντας με dropler (σταγονίδια σάλιου με ιικό φορτίο!) τα προϊόντα που ήταν στη διάθεση γευσιγνωσίας των περαστικών! Φυσικά δεν πρόσθεσα τον εαυτό μου στον συνωστισμό, απομακρύνθηκα αμέσως, παρ’ότι πλήρως εμβολιασμένος και με διπλή μάσκα προστασίας.
    Υπάρχουν παντού στον τοπικό τύπο και social network φωτογραφίες και βίντεο που περιγράφουν πλήρως την κατάσταση, όπως άλλωστε και σε αυτή τη δημοσίευση.
    Την ίδια μέσα στην Αργολίδα καταγράφονταν 27 κρούσματα COVID-19, όλα σχεδόν μετάλλαξη “Δέλτα”, η πιο μεταδοτική έως τώρα.
    Τα ερωτήματα που τίθενται είναι κυρίως δύο:
    α) Γιατί οι εκθέτες επαγγελματίες δεν έχουν πειστεί εγκαίρως από τη διοργάνωση, να πειθαρχήσουν στον νόμο προστατεύοντας το αγοραστικό κοινό τους και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια;
    β) Γιατί δεν γινόταν συστηματικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για την πάταξη της παραβατικότητας κατά τη διάρκεια της έκθεσης;
    Υπάρχουν σαφείς απαντήσεις των διοργανωτών για τις δυο αυτές αυθόρμητες ερωτήσεις του κάθε σκεπτόμενου και υπεύθυνου πολίτη;

Διαβάστε ακόμα

Back to top button