home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFirst Featured

Σοκ στο Ναύπλιο: Ασυδοσία στο νεκροταφείο – Πήγε στον τάφο των γονιών του και βρήκε θαμμένο φίλο του

Τα οστά του πατέρα και της μητέρας του έκαναν φτερά και κανένας δεν ξέρει που βρίσκονται - Στη θέση του οικογενειακού τάφου φτιάχτηκε άλλο μνήμα - Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και υποβάλλεται μήνυση - Τι δήλωσε στον Αναγνώστη Πελοποννήσου ο παθών, Λάκης Γκανιάς.

Μπροστά σε μια ανεξήγητη μακάβρια εικόνα, βρέθηκε ο γνωστός Ναυπλιώτης – πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας Λάκης Γκανιάς, όταν πήγε στο νεκροταφείο της πόλης και στον οικογενειακό τάφο, και αντί για τους γονείς του, βρήκε άλλον θαμμένο νεκρό και μάλιστα φίλο του. Την πρώτη στιγμή δεν πίστευε αυτό που έβλεπε και δεν ήξερε αν πρόκειται για ένα κακό όνειρο, ή για την πραγματικότητα, όπως φάνηκε τελικά.

Όπως τονίζει μάλιστα ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αγνοούνται τα οστά της μητέρας του και του πατέρα του που είχαν ταφεί εκεί, αφού ουδέποτε ενημερώθηκε ούτε αυτός, ούτε τα μέλη της οικογένειάς του για την εκταφή. Ο κος Γκανιάς μιλάει για βάναυση προσβολή της μνήμης των προγόνων του.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, έχουν αναστατωθεί από την υπόθεση αυτή, καθώς δε γνωρίζουν πού βρίσκονται τα οστά των δικών τους ανθρώπων και προσπαθεί σε καθημερινή επικοινωνία με το δήμο και με τον εισαγγελέα να βρει άκρη. Μέχρι σήμερα όμως «δεν έχουν παραδοθεί τα κόκκαλα των προγόνων μας», τονίζει.

Ο κος Γκανιάς βρήκε καινούργιο τάφο στη θέση που είχαν ταφεί οι γονείς του (Φώτο: anagnostis).

Μετά το αρχικό σοκ που έχει δεχθεί η οικογένεια Γκανιά, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο κάποιοι απέναντι στη μνήμη των νεκρών συγγενών τους.

Όπως τονίζει, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει έτσι το θέμα, σημειώνοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μνήμη των νεκρών και δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη, έχοντας μείνει άναυδος, αντικρίζοντας να μην υπάρχει ο τάφος και να μην γνωρίζει ακόμα αν οι πρόγονοί του είναι εκεί ή όχι.

Το θέμα που έχει προκύψει στο κοιμητήριο Ναυπλίου έχει πολλές πτυχές, δεδομένου μάλιστα ότι στα κατάστιχα του δήμου, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τάφος συνεχίζει να ανήκει στην οικογένεια Γκανιά! Οι συγγενείς είναι αγανακτισμένοι, γιατί ακόμα δεν γνωρίζουν αν έγινε εκταφή και στην περίπτωση που έχει γίνει, απορούν γιατί δεν τους άφησαν να είναι παρόντες για να τιμήσουν τους ανθρώπους τους.

Ο κος Λάκης Γκανιάς έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ με τον δικηγόρο του ετοιμάζεται να υποβάλλει μήνυση (Φώτο: anagnostis).

Θα υποβάλλει μήνυση

Δηλώνει ο κος Λάκης Γκανιάς μιλώντας για την μακάβρια υπόθεση στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

«Στο κοιμητήριο Ναυπλίου υπήρχε οικογενειακός τάφος, με έτος παραχωρήσεως το 1964. Η θανούσα που είχε ταφεί εκεί ήταν η μητέρα μου. Στο συγκεκριμένο οικογενειακό τάφο υπήρχαν και τα οστά του πατέρα μου.

Στις 12 Ιουλίου 2021 πληροφορηθήκαμε, ότι διαλύθηκε ο οικογενειακός τάφος και ετάφη άλλος, που ετύγχανε φίλος μου. Αμέσως επικοινώνησα με τη χήρα του θανούντος, η οποία δήλωσε άγνοια».

Όπως λέει ο κος Γκανιάς, στη γυναίκα αυτή κανένας δεν είπε ότι ο τάφος ανήκει σε άλλον και μάλιστα, όπως λέει ότι του είπε, είχε πληρώσει για την αγορά του, μέσω γραφείου τελετών.

Και συνεχίζει: «Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πώς εκδόθηκε άδεια ταφής στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος μας ανήκει, κάτι που προκύπτει από σχετική βεβαίωση χρήσης τάφου στο δήμο Ναυπλιέων.

Όταν επισκέφθηκα το δημαρχείο, προσπαθώντας να βρω το δήμαρχο, με παρέπεμψαν στον Γενικό Γραμματέα του δήμου ο οποίος εξεπλάγην και επικοινώνησε με το γραφείο τελετών, προκειμένου να βρουν τα οστά των προγόνων μου, τα οποία σεβόμαστε και τιμούμε. Μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί τα κόκκαλα των προγόνων μας, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη τους».

Ο κος Γκανιάς τονίζει ότι έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ με τον δικηγόρο του ετοιμάζεται να υποβάλλει μήνυση.

Σε πρόσφατο έγγραφο του δήμου προκύπτει ότι ο κος Γκανιάς παραμένει δικαιούχος χρήσης του τάφου.

Δικαιούχος του τάφου

Μάλιστα, έχει στα χέρια του έγγραφο του δήμου Ναυπλιέων, με ημερομηνία μεταγενέστερη της ταφής του νέου θανούντος (16/7/2021), από το οποίο προκύπτει, ότι ο κος Γκανιάς είναι δικαιούχος χρήσης του τάφου:

«Σύμφωνα με το ταφολόγιο του κοιμητηρίου Ναυπλίου υπάρχει οικογενειακός τάφος με στοιχεία δικαιούχου (…), με αύξοντα αριθμό Γ 37 και έτος παραχωρήσεως το 1964.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. β και γ του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας και δικαιωμάτων χρήσεως του Δημοτικού κοιμητηρίου Ναυπλίου β) εις τον όν παραχωρείται χώρος προς σύστασιν οικογενειακού τάφου, παρέχεται το αποκλειστικόν δικαίωμα ταφής εν αυτώ μόνον του προς όν παραχωρείται, των κατευθείαν γραμμή ανιόντων και κατιόντων αυτού, των συζύγων αυτών και των εξ υιοθεσίας και νομιμοποιήσεως τέκνων γ) Δια της τα ανωτέρω παραχωρήσεως ουδέν δικαίωμα κυριότητας ιδρύεται ή δύναται να αποκτηθεί καθ οιονδήποτε τρόπον υπέρ του προς όν ή παραχώρησης, αλλά απλούν δικαίωμα χρήσεως και δή μόνον προς ταφήν των ως άνω αναφερομένων συγγενών (άρθρον 966 Αστικού Κώδικος)».

Το έγγραφο της διεύθυνσης Καθαριότητας & Πρασίνου του δήμου Ναυπλιέων, που απευθύνεται στον κο Γκανιά κατόπιν αίτησής του, καταλήγει: «Όπως προκύπτει από τα παραπάνω καθώς και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά είστε δικαιούχος χρήσης του παραπάνω τάφου»!

Το έγγραφο της διεύθυνσης Καθαριότητας & Πρασίνου του δήμου Ναυπλιέων.

Το μυστήριο με τον τάφο στο Κοιμητήριο Ναυπλίου παραμένει ακόμα άλυτο…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button