home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑχαΐα

Μεσαίωνας στην Αχαΐα: Παπάς δεν κοινώνησε έγκυο γιατί δεν είχε ακόμα παντρευτεί

Θύελλα αντιδράσεων από τα λόγια που της είπε ο απίθανος ιερέας στην εκκλησία και την ακραία προσβολή απέναντι στην κοπέλα.

Εξαλλοι και προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά ιερέα, έφυγε από την εκκλησία στον Δήμο Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, μια νεαρή έγκυος γυναίκα. Η γυναίκα ειχε πάει στην εκκλησία για να κοινωνήσει την Κυριακή 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά αυτό που θα επακολουθούσε σίγουρα δεν της πέρασε από το μυαλό.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, όταν ήρθε η σειρά της να λάβει τη Θεία Κοινωνία, ο ιερέας αρνήθηκε να την κοινωνήσει και της είπε «ότι δεν μπορεί να πάρει την αμαρτία επάνω του».

Και αυτό που εννοούσε ο παπάς, το οποίο θυμίζει άλλες εποχές, είναι ότι η νεαρή γυναίκα είναι έγκυος αλλά δεν έχει ακόμα παντρευτεί και αυτό κατά τον ιερέα με τις απόψεις του Μεσαίωνα, είναι ότι αυτό είναι αμαρτία!

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από την οικογένεια της γυναίκας που επίσης ήταν στην εκκλησία, αλλά η νεαρή έγκυος αποφάσισε να φύγει χωρίς να δημιουργήσει μεγαλύτερο επεισόδιο, πόσο μάλλον που ήταν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Το γεγονός ακόμα σχολιάζεται στο χωριό, με πολλούς ανθρώπους να παίρνουν το μέρος της μελλοντικής μητέρας και να σχολιάζουν αρνητικά τον ιερέα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button