home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Ναύπλιο: Στη δικαιοσύνη για τα αδέσποτα ο Κυριακού – «Δεν είναι καταφύγιο αλλά το σπίτι μου»

«Εννοείται ότι θα υπερασπιστώ την περιουσία μου και θα ανοίξω την πόρτα μου σε όποιον και όποτε θέλω εγώ», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κυριακού, σχολιάζοντας την απόφαση της Περιφέρειας.

Στη δικαιοσύνη αναφέρει πως θα προσφύγει ο Στέλιος Κυριακού ενάντια στην απόφαση της Περιφέρειας που τον υποχρεώνει να κλείσει το χώρο στον οποίο φιλοξενεί 87 σκυλιά, και οποίος -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν συνιστά καταφύγιο ή δομή φιλοξενίας αλλά το σπίτι του.

Η απόφαση τον υποχρεώνει να εκκενώσει το χώρο του στην Αγία Τριάδας εντός πενταμήνου γιατί δεν έχει σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Ο Στέλιος Κυριακού παρουσιάζει την έκθεση μετά την αυτοψία υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας η οποία αναφέρει πως τα ζώα του ζουν σε ιδανικές συνθήκες καθαριότητας και πληρούν τις προϋποθέσεις ευζωίας.

Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανάρτησή του:

Διαβάστε ακόμα

«Ακούω διάφορα και διαβάζω διάφορα αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να πέσω σε αντιπαραθέσεις με ηλίθιους γιατί αυτοί έχουν την ικανότητα να σε ρίχνουν στο επίπεδό τους και να σε νικάνε.

Αυτός λοιπόν είναι ο χώρος μου. Το σπίτι μου! Όπως διαβάζετε από την έκθεση της κτηνιατρικής, τα ζώα μου ζουν σε ιδανικές συνθήκες καθαριότητας και πληρούν τις προϋποθέσεις ευζωίας. Αυτό, όπως αναφέρουν και οι ελεγκτές κτηνίατροι, φαίνεται τόσο στην εμφάνιση των ζώων όσο και στην συμπεριφορά τους.

Ως εδώ είμαι υπόλογος εγώ, απέναντι στον εαυτό μου και την συνείδησή μου, απέναντι στα ζώα που βρέθηκαν στο διάβα μου και τους υποσχέθηκα μια καλύτερη ζωή, απέναντι στους συνεργάτες μου που με υποστηρίζουν και με αγαπάνε περισσότερα από είκοσι χρόνια, απέναντι στους εκατοντάδες συνδημότες μου που με καλούσαν να βοηθήσω ένα ζώο ή να τους προστατέψω από ένα ζώο εν όψη της αδιαφορίας του δήμου και απέναντι σε όλους εσάς που λέτε έναν καλό λόγο και κάνετε ένα like και μια κοινοποίηση στις αναρτήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο σημείο σε αυτόν τον πλανήτη και αν βρίσκεστε. Η έκθεση της κτηνιατρικής είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι δούλεψα σκληρά για όλους τους παραπάνω και δεν εκμεταλλεύτηκα την εμπιστοσύνη τους.

Από εδώ και πέρα, ως προς τις παράνομες απαιτήσεις της περιφέρειας Αργολίδας, τον λόγο έχουν οι δικηγόροι μου. Εννοείται ότι θα υπερασπιστώ την περιουσία μου και θα ανοίξω την πόρτα μου σε όποιον και όποτε θέλω εγώ.

Τέλος, όσον αφορά τους δυο μη αδειοδοτημένους επαγγελματικούς χώρους που έκλεισαν στην ίδια απόφαση με εμένα, λυπάμαι ειλικρινά γιατί εκτιμώ και τους δυο επιχειρηματίες.

Εύχομαι σύντομα να λύσουν τα τυπικά θέματα που τους στερούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να μπορούν να δουλέψουν σύννομα. Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συγκρίνουμε δυο επιχειρήσεις που δουλεύουν και πληρώνονται χωρίς άδεια με έναν εθελοντή που φιλοξενεί ζώα στο σπίτι του χωρίς κανένα αντίτιμο.

Σας ευχαριστώ όλους για τα εκατοντάδες, ίσως και περισσότερα από χίλια, μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μου στέλνετε και σας υπόσχομαι ότι κανένα από τα ζώα μου δεν θα βρεθεί στο δρόμο αλλά ούτε και σε λάθος χέρια.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω δίπλα τους και δυνατός μέχρι να διασφαλίσω και την τελευταία μουσούδα που μου εμπιστεύτηκε την ζωή της…».

Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού
Φώτο: Στέλιος Κυριακού

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

4 Σχόλια

  1. Δεν ντρέπονται λίγο ας δώσουν οι αρμόδιοι χώρο για αυτά τα όμορφα αδέσποτα σκυλάκια ντροπή τους αλλά θα τους κρίνει ο θεός και θα τα βρούνε από το θεόΕλπίζω μόνο να υπάρχει δικαιοσύνη

  2. Δεν ντρέπονται λίγο ας δώσουν οι αρμόδιοι χώρο για αυτά τα όμορφα αδέσποτα σκυλάκια ντροπή τους και θα τα βρούνε από το θεόΕλπίζω μόνο να υπάρχει δικαιοσύνη

  3. Στέλιο μην στεναχωριέσαι σε στηρίζουμε, όλοι αυτοί που είναι εναντίον σου δεν σε φτάνουν ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι, τέτοιο μεγαλείο ψυχής είναι σπάνιο, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος είσαι ένας άγγελος απόδειξη πως έχεις αφιερώσει την ζωή σου στα ζώα σου είναι η εικόνα τους. Απλά τα πράγματα, οι δήμοι ας σε έχουν σαν πρότυπο να κάνουν κι αυτοί χώρους φιλοξενίας με πρότυπο το σπίτι σου έτσι πρέπει να είναι έτσι πρέπει να δρουν, ας παραδειγματιστουν από σένα, κι ας μην κάνουν κρεμαστάρι όσα δεν φτάνουν. Υπάρχει δικαιοσύνη πιστεύουμε στους νόμους τους κράτους ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, είσαι η φωνή των διποδων φίλων μας αλλά και η φωνή δισεκκατομυριων ανθρώπων παγκοσμίως. Ας προοδευσουμε επιτέλους.

  4. Γνώρισα τον Στέλιο Κυριακού πριν περίπου 10 χρόνια, καθίσαμε και μιλήσαμε στο Ναύπλιο για να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας με γνώμονα τα κατοικίδια της Αργολίδας και Πελοποννήσου, τα αδέσποτα, τα ζώα εκτροφείου γενικότερα, με βάση την ιταλική κι ευρωπαϊκή εμπειρία, με τις βέλτιστες πρακτικές που προσφέρονται προς την Ελλάδα και συγχρηματοδοτούνται. Του μίλησα για τις δράσεις της κόρης μου στην Ιταλία, περιφερειακή συντονίστρια τότε της φιλοζωικής οργάνωσης OIPA και διαθέσιμη να ξεκινήσει μια συνεργασία φορέων.
    https://www.oipa.org/international
    Δυστυχώς έλειπε το νομικό υποκείμενο, ένας νόμιμος φορέας του Τρίτου Τομέα (αυτό που κακώς στην Ελλάδα ονομάζονται ΜΚΟ) για να γίνει το πρώτο βήμα… και υπήρχαν τοπικοές έριδες, φιλονικίες, αντιπερισπασμοί, χοντρά προβλήματα στην μικρή, τοπική κοινωνία.
    Έφυγα από το Ναύπλιο, αλλά παραμένω ενεργός ευρωπαίος πολίτης πάντα έτοιμος να ενεργοποιηθώ για τη διεθνή συνεργασία κι ανταλλαγή τεχνογνωσίας στα ευρωπαϊκά πλαίσια.
    Για τον Στέλιο έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τότε, κάνει μια υπεράνθρωπη, ηρωική προσπάθεια που σε άλλον, πιο “πολιτισμένο” τόπο θα είχε οργανικούς υποστηρικτές τις τοπικές αρχές, σταθερούς συνεργάτες όλους τους φιλόζωους, μαζί του όλη την Κοινωνία Πολιτών κι όχι να γίνεται στόχος πολιτικάντηδων και μοχθηρών θηρίων κατά της ίδιας της φύσης.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Πρόεδρος ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου
    https://www.facebook.com/groups/lega.italoellenica

Διαβάστε ακόμα

Back to top button