home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αδιέξοδο με τα αδέσποτα στο Ναύπλιο: 109 σκυλιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο

Με απόφαση της Περιφέρειας κλείνουν τρεις μη αδειοδοτημένες δομές σε Αγία Τριάδα, Πυργιώτικα και Άγιο Ανδριανό, οι οποίες ανήκουν σε ιδιώτες. Περιθώριο 5 μηνών στο Δήμο Ναυπλιέων -που ούτε αυτός διαθέτει αδειοδοτημένο ενδιαίτημα- ώστε να αποκαταστήσει τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Όλο το δημοτικό συμβούλιο έψαχνε τα σκυλιά που έχασε ο μπόγιας

Σε αδιέξοδο τείνει να περιέλθει ο Δήμος Ναυπλιέων σε ότι αφορά τα αδέσποτα, έπειτα από το κλείσιμο τριών μη αδειοδοτημένων χώρων συγκέντρωσης και ενδιαιτήματος ζώων συντροφιάς σε κοινότητες του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου λουκέτο μπαίνει σε χώρο ιδιοκτησίας του Στέλιου Κυριακού, δίπλα στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας -στον οποίο φιλοξενούνται 87 σκυλιά- και σε χώρους ιδιωτών σε Πυργιώτικα και Άγιο Ανδριανό.

Η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση εισόδου ζώων συντροφιάς στους συγκεκριμένους χώρους, λόγω του ότι στερούνται των σχετικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας.

Παράλληλα δίνεται περιθώριο 5 μηνών ώστε να απομακρυνθούν όλα τα ζώα που βρίσκονται στους τρεις χώρους, που αριθμούν συνολικά στους 109 σκύλους, υπό την εποπτεία του Δήμου Ναυπλιέων και την ενημέρωση της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Κατα τη διάρκεια της απομάκρυνσης των ζώων από τις μη αδειοδοτημένες δομές θα πρέπει να εξασφαλίζεται:

α) η διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης των ζώων,
β) η ιχνηλασιμότητα καθ΄όλη τη διαδρομή της ζωής τους και
γ) η ανά πάσα στιγμή δυνατότητα πρόσβασης των αρμοδίων κτηνιατρικών αρχών στον έλεγχο των ζώων αυτών, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από ζωοανθρωπονόσους (Λύσσα – Λεϊσμανίαση -Εχινόκοκκος κλπ).

Σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, ο Δήμος Ναυπλιέων οφείλει να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και συνεπώς να διαχειριστεί και τους τρεις χώρους. Επειδή όμως δεν διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο, και συνεργάζεται με φορείς που επίσης στερούνται αδειοδοτημένων ενδιαιτημάτων, οφείλει εντός του πενταμήνου χρονικού ορίου να αποκαταστήσει τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά του όρια, σε νόμιμο δημοτικό ή διαδημοτικό καταφύγιο που να διαθέτει άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας ή συνάπτοντας σύμβαση με αδειοδοτημένο ενδιαίτημα.

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis