home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνίαFeatured

Μεσσηνία: Με τα drone ξετρύπωσαν φυτεία μέσα στο δάσος

Ένας 64χρονος καλλιεργούσε 70 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή της Τριφυλλίας

Μια φυτεία κάνναβης που αποτελούταν από 70 τουλάχιστον δενδρύλλια πλήρως ανεπτυγμένα, ξετρύπωσαν τα λαγωνικά του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με τη βοήθεια drones σε περιοχή της Τριφυλλίας.

Ο εντοπισμός έγιν στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (10.8.2021) το πρωί από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο  χώρο, φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -70- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,6- μέτρων, περίπου, ο οποίος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (10.8.2021) το πρωί, στον χώρο της φυτείας προσήλθε ο 64χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη.

Όλα τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -21,4- γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -640- γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button