home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κλήθηκε η ΕΤΑΔ να καθαρίσει αμέσως το οικόπεδο πριν φουνταλιάσει

Μετά την καταγγελία η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου του οικοπέδου στον Άγιο Αναστάσιο ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία του δήμου πως θα μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των δημόσιων κτημάτων
Ξερά χόρτα στην περιοχή Αγίου Αναστασίου, στο Ναύπλιο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ναυπλιέων στο δημοσίευμα για τα ξερά χόρτα σε κατοικημένη περιοχή στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου, όπου οι κάτοικοι φοβούνται το ξέσπασμα πυρκαγιάς και ανησυχούν.

Όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στην εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤΑΔ) και έχει επισημανθεί ότι πρέπει άμεσα να καθαριστεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται «η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων έχει ζητήσει από την εταιρεία ακινήτων δημοσίου (ΕΤΑΔ), να καθαρίσει τα οικόπεδα που της ανήκουν, όπως και αυτά που βρίσκονται στον Άγιο Αναστάσιο».

Δώστε το οικόπεδο στο δήμο

Επισημαίνεται ακόμα από το δήμο Ναυπλιέων: «Η ΕΤΑΔ η οποία μετά από τα πολλαπλά αιτήματα μας για να μας παραχωρήσει τα εν λόγω οικόπεδα για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς ή την ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος, αρνείται την παραχώρηση, ενημέρωσε πως θα μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των δημόσιων κτημάτων. Αναμένουμε ακόμη τον καθαρισμό τους».

Το θέμα πήρε αμέσως διαστάσεις, μετά την καταγγελία του αναγνώστη μας και ήδη, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμος, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον καθαρισμό της έκτασης αυτής, που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, πριν φουνταλιάσουν τα ξερά χορτάρια στο Ναύπλιο.

Αυτεπάγγελτος καθαρισμός και πρόστιμο

Να σημειωθεί πάντως ότι η νομοθεσία: ν 3852/2010 άρθρο 94 αναφέρεται σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό από τους δήμους: “Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis