home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκεί ένα τσιγάρο για να φουνταλιάσουν Ναύπλιο και Τολό

Αγωνιώδης επιστολή αναγνώστη μας: «Θα καούμε σαν ποντίκια. Σας παρακαλώ πολύ κάντε κάτι»
Ξερά χόρτα στην περιοχή Αγίου Αναστασίου, στο Ναύπλιο

Ένα αναμμένο τσιγάρο από κάποιον ασυνείδητο οδηγό, αρκεί για να φουνταλιάσει το Ναύπλιο, αν πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα σε μια μεγάλη έκταση δίπλα στον Άγιο Αναστάσιο.

Δίπλα στα ξερόχορτα βρίσκονται κατοικίες, με τους κατοίκους τους να είναι σε ….αναμμένα κάρβουνα και να ανησυχούν, βλέποντας τί γίνεται με τις εκατοντάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που στέλνουν αναγνώστες μας το οικόπεδο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αναστασίου έχει γεμίσει με ξερά χόρτα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το φυτίλι για μια καταστροφή.

Και στο Τολό

Αλλά και στο Τολό, όπως και σε άλλες περιοχές υπάρχουν ξερά χόρτα και δεν έχει γίνει αποψίλωση, όπως προβλέπεται για την πρόληψη κατά των πυρκαγιών. Αναγνώστης μας από το Τολό αναφέρει:

«Μένουμε στο Τολό απέναντι από το κάμπινγκ Lido. Εδώ υπάρχει ένα οικόπεδο γύρω γύρω από το συγκρότημα με δέντρα ξερά. Έχω πάρει άπειρες φορές την πολιτική προστασία να έρθει ο δήμος να το καθαρίσει, αφού ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται. Εύχομαι με της θερμοκρασίες να μην πάρουμε φωτιά. Θα καούμε σαν ποντίκια. Σας παρακαλώ πολύ κάντε κάτι».

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει από ξερά χόρτα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται κατά την αντιπυρική περίοδο η αποψίλωση, ενώ σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναύπλιο: Κλήθηκε η ΕΤΑΔ να καθαρίσει αμέσως το οικόπεδο πριν φουνταλιάσει

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis