home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαίνεται η φωτιά στη Λακωνία – Πώς σώθηκε η Δυτική Μάνη

Η αντιπυρική ζώνη από 100 εθελοντές έσωσε Λαγκάδα και Μεσσηνιακή Μάνη – Δύο μέτωπα σε ορεινές περιοχές καίνε ακόμα στην Ανατολική Μάνη.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με το κύριο μέτωπο να καίει στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας, στη Λακωνία. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Τα δύο ενεργά μέτωπα καίνε στις περιοχές Γέρμα και Καρέα και υπάρχει και ένα μικρότερο μέτωπο πάνω απο το Οίτυλο της Μάνης.

Όλα τα μέτωπα είναι σε ορεινές περιοχές και καίνε χαμηλή δασική βλάστηση, ενώ για την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Τα πύρινα μέτωπα αποτελούν αναζωπυρώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Καστανιά Ανατολικής Μάνης κοντά στη Γιάτρισσα και έφτασε μέχρι το Γύθειο.

Είχαν πάρει τα μέτρα τους στη Δυτική Μάνη

Βλέποντας τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη περίπου 100 εθελοντές από τη Δυτική Μάνη πρόλαβαν να δημιουργήσουν μία μεγάλη αντιπυρική ζώνη πάνω από τη Λαγκάδα, η οποία ανέκοψε τη φωτιά που μαινόταν σε ορεινό σημείο πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Έτσι λοιπόν η Δυτική Μάνη είναι ασφαλής στην παρούσα φάση, αν και οι άνθρωποι παραμένουν σε επιφυλακή.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis