home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιές: Έκλεισε η εθνική οδός Τρίπολης-Καλαμάτας – Επείγουσες εκκενώσεις οικισμών

Έκλεισε, πριν λίγη ώρα, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, η εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας στη γέφυρα της Τσακώνας λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Η κυκλοφορία πλέον γίνεται από την παλαιά εθνική οδό.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο οπου αναφερόμενος στα μέτωπα της φωτιάς σημείωσε πως: Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για τους Χράνους. Δόθηκε μια ηρωική μάχη το βράδυ χωρίς εναέρια μέσα. Τώρα βλέπω, πως ξεπηδούν συνέχεια νέες εστίες. Κινδυνεύει η φωτιά να πάει προς άλλα χωριά.

Είμαι εδώ τώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα. Πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα. Ξέρω πως υπάρχει δυσκολία αλλά ειναι υποχρεωτικό να έρθουν.

Είναι πολλαπλές εστίες με αποστάσεις ανάμεσα τους. Σε ένα σημείο του εθνικού δρόμου προς Τσακώνα απειλεί η φωτιά να περάσει στο πάνω μέρος και αν γίνει αυτό θα κινδυνεύσουν πολλά χωριά. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για ισχυρούς ανέμους τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα”.

Φωτο Αρχείου

Πηγή: drt915.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis