home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Ποια μάσκα πρέπει να χρησιμοποιούμε ενάντια στην αποπνικτική ατμόσφαιρα από τις φωτιές

Tα σωματίδια από τις πυρκαγιές θα αιωρούνται για πολλές ημέρες στην ατμόσφαιρα-Η αλλαγή του μεσογειακού κλίματος θα αρχίσει να προκαλεί προβλήματα.

Για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μίλησε μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στο Mega το πρωί της Πέμπτης, συνίσταται στους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα ΚΝ95 και όχι η απλή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τον κορωνοϊό, προκειμένου να διαχειριστούν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές. Μάλιστα όπως είπε τα σωματίδια από τις πυρκαγιές θα αιωρούνται για πολλές ημέρες στην ατμόσφαιρα.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις επιπτώσεις την κλιματικής αλλαγής», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να μάθουμε πως να τις μειώσουμε και να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας ως προς τη χρήση καυσίμων και την απόρριψη των αποβλήτων. Η αλλαγή του μεσογειακού κλίματος θα αρχίσει να προκαλεί προβλήματα. Θα υπάρξουν τροπικές νύχτες, δηλαδή πολύ μικρή διαφορά μεταξύ θερμοκρασιών ημέρας και νύχτας. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος ξηρασίας και θα υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση.

«Ένα βασικό ζήτημα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε θέματα της πυροπροστασίας η Ελλάδα είναι από τις πιο προχωρημένες χώρες. Θα πρέπει να υπάρχουν ζώνες προστασίες, προσωπικό και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, δηλαδή να μπορούν να κηρυχτούν αναδασωτέες περιοχές αμέσως», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button