home design 800x400
home design 1170Χ320

Ηλεία: Ο παρατεταμένος καύσωνας “εξόντωσε” τη σταφίδα

Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου συζήτησαν στη Γαστούνη για τα προβλήματα που έπληξαν την παραγωγή τους
Σταφίδα κατεστραμμένη

Τελειωτικό πλήγμα επέφερε στις σταφιδοκαλλιέργειες της Ηλείας ο καύσωνας που επικρατεί στον νομό καθώς και σε ολόκληρη την χώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ουσιαστικά «έβρασαν» τον καρπό και ξέραναν το φύλλωμα.

Η εικόνα της σταφίδας είναι αποκαρδιωτική, αφού αντί για ρώγα ζουμερή και ώριμη υπάρχει καρπός συρρικνωμένος και μαυρισμένος. Τα φύλλα ξεραμένα, ο κορμός ετοιμόρροπος και οι σταφιδοπαραγωγοί σε απόγνωση, μια και μάταια προσπαθούν να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει στα αμπέλια τους.

Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου συζήτησαν στη Γαστούνη για τα προβλήματα που έπληξαν την παραγωγή τους από την αρχή του χρόνου, όπως ο σκληρός παγετός και το χαλάζι, αλλά και για το πρόβλημα του καύσωνα που αντιμετωπίζουν αυτή τη χρονική περίοδο.

Η επιτροπή των αγροτών ζήτησε την κατανόηση και, κυρίως, την ουσιαστική βοήθεια των αιρετών του νομού Ηλείας αλλά και της Περιφέρειας, στο φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων, και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 7 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου του Τραγανού, στην οποία θα τεθούν κάποιες ιδέες για τις επόμενες ενέργειες, ενώ καλούν τους βουλευτές, τους δημάρχους και την περιφέρεια για να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στα να δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis