Home design
home design

Δήμος Ερμιονίδας: Τι κάναμε στον Ράδο

Είχε προηγηθεί επιστολή παραπόνων προς το δήμαρχο για έργα που δεν έχουν γίνει στο χωριό.

|

Χρόνος ανάγνωσης

4 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Δήμος Ερμιονίδας: Τι κάναμε στον Ράδο

O Δήμος Ερμιονίδας ενημερώνει τους δημότες του σχετικά με τις ενέργειες και τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Ράδο, τον απομακρυσμένο αυτόν οικισμό του Δήμου. Της ανακοίνωσης περί έργων και παρεμβάσεων του Δήμου στο Ράδο, είχε προηγηθεί επιστολή παραπόνων προς το δήμαρχο για έργα που δεν έχουν γίνει στο χωριό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας αναφέρει:

«Για το Ράδο μας, αυτό τον μικρό και απομακρυσμένο οικισμό του Δήμου, η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει υλοποιήσει αλλά και προγραμματίζει παρεμβάσεις, για την βελτίωση, την ανάπλαση και την προσβασιμότητα του οικισμού.   

Ενδεικτικά αναφέρουμε ενέργειες, όπως :

  1. Επίστρωση δρόμου εντός του οικισμού με τσιμέντο.
  2. Αντικατάσταση κατεστραμμένων επίγειων φωτιστικών στύλων και φωταγώγηση κεντρικών σημείων.
  3. Δημιουργία νέας γραμμής internet, για το παλαιό Δημοτικό Σχολείο.
  4. Καθαρισμός – αποκλαδώσεις στον δημοτικό δρόμο προς Καρατζά.
  5. Έρευνα για την εύρεση χώρου με σκοπό την δημιουργία κεντρικής πλατείας.
  6. Ένταξη στην μελέτη για την αγροτική οδοποιία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του νότιου αγροτικού δρόμου που ξεκινά από τον οικισμό και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Επιδαύρου – Κόστας (Ντέρκζα).
  7. Δημοπράτηση του έργου «Αναπλάσεις στους οικισμούς Λουκαϊτίου και Ράδου της Κοινότητας Διδύμων», με πρόβλεψη για νέο ασφαλτοτάπητα εντός του οικισμού και τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικές οδούς.

Όλα τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας τα παρουσίασε αναλυτικά σε στέλεχος της ΝΕΔΥΠΕΡ που τον επισκέφθηκε και του παρέδωσε επιστολή με σκέψεις και προτάσεις για το Ράδο.

Κάθε Κοινότητα και Οικισμός της Ερμιονίδας τυγχάνει της αμέριστης προσοχής μας και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να επιλύουμε προβλήματα και να δημιουργούμε νέα έργα και παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Η επιστολή παραπόνων

Ο Κωνσταντίνος Θηβαίος, μέλος της ΝΕΔΥΠΕΡ, συνάντησε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας την περασμένη Πέμπτη 29-07-2021 και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα στο Ράδο Διδύμων, επιδίδοντάς του την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε Δήμαρχε κύριε Γεωργόπουλε,

Σας ενημερώνω για τις άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει στο χωριό μου οι οποίες προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην ομαλή διαβίωση των κατοίκων.

  1. Οι τοπικοί αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τη χρόνια εγκατάλειψη τους καθώς επί τρία έτη δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης τους με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι και επιζήμιοι για την κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο αγροτικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει λίγο πριν τη διασταύρωση προς τον οικισμό Πελεή και περνάει δίπλα από τον ιερό ναό της ζωοδόχου πηγής και καταλήγει στη κεντρική οδική αρτηρία προς τον οικισμό Ράδον έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και είναι εντελώς απροσπέλαστος. Τέλος, ο αγροτικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει από το κέντρο του χωριού και καταλήγει στο κοιμητήριο του οικισμού είναι γεμάτος γούβες και σε μερικά σημεία κατά μήκος του δρόμου αυτού προεκτείνονται κλαδιά με αποτέλεσμα να είναι και αυτός απροσπέλαστος και επιζήμιος για τα αγροτικά οχήματα.
  2. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε μισογκρεμισμένα και ετοιμόρροπα σπίτια τα οποία πλέον είναι αδύνατον να κατοικηθούν και είναι εγκαταλειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους εντελώς. Επίσης, είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων επειδή προσελκύουν φίδια και τρωκτικά και είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν θανατηφόρο ατύχημα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να γκρεμιστούν και να τραυματιστεί κάποιος κάτοικος. Τέλος, τα σπίτια αυτά είναι αντιαισθητικά στην εικόνα του χωριού και στη θέση τους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πάρκα και πλατείες όταν κατεδαφιστούν.
  3. Κατά μήκος των αγροτικών δρόμων που προανέφερα υπάρχουν μεγάλοι θάμνοι και μακρυά κλαδιά που προεκτείνονται μέσα στους δρόμους αυτούς και παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων. Επίσης, υπάρχουν μερικά σημεία κατά μήκος αυτών των δρόμων όπου τα κλαδιά μειώνουν την ορατότητα των οδηγών με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός από τα κλαδιά παρά το γεγονός ότι ο δήμος διαθέτει τον εξοπλισμό για την εργασία αυτή.
  4. Ο κεντρικός δρόμος ο οποίος ξεκινάει από το πρώτο κατοικημένο σπίτι έως και το τελευταίο κατοικημένο σπίτι του οικισμού είναι συνεχώς και σε μόνιμη βάση βρώμικος γεμάτος χόρτα και σκουπίδια και δεν γίνεται καμία ενέργεια καθαρισμού του από τους υπεύθυνους εργαζόμενους – καθαριστές του δήμου. Αντιθέτως, η μόνη καθαριότητα που γίνεται είναι η συγκομιδή απορριμμάτων και τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει να καθαρίζεται η κεντρική οδική αρτηρία του χωριού σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρείται το χωριό καθαρό όπως γίνεται και στο αντίστοιχο μικρό χωριό που ανήκει στον ίδιο δήμο το Λουκαΐτι.

Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε για τις παραπάνω άμεσες και μεγάλες ανάγκες του χωριού μου. Σας ευχαριστώ θερμά».

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis