home design 800x400
home design 1170Χ320

Καύσωνας: Ζούμε ένα από τα ισχυρότερα κύματα των τελευταίων 40 ετών

Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο σε ανάρτηση στο twitter η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ότι οι συνθήκες καύσωνα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι πρωτόγνωρες, είναι γενικώς αποδεκτό, ωστόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε ανάρτηση στο twitter κάνει λόγο για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Επιπλέον, σημειώνει ότι είχε προβλέψει έγκαιρα το φαινόμενο και το είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

«Δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευή με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Η ΕΜΥ προέβλεψε έγκαιρα το φαινόμενο και το χαρακτήρισε άμεσα ως Επικίνδυνο».

Καλλιάνος: Στο κόκκινο ο υδράργυρος με 45 βαθμούς

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο καιρός θα είναι πάρα πολύ ζεστός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μάλιστα από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη θα είναι η κορύφωση του καύσωνα με τον υδράργυρο στους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου , στις ευπαθείς σε ζέστη ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, λέει στo CNN Greece ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, προς τις πεδιάδες των Σερρών, του Κιλκίς, σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας πχ στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, όπου ο υδράργυρος θα φτάνει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Επιφυλακή και σε πεδινές περιοχές της Αργολίδας, της Μεσσηνίας ,της Λακωνίας όπου το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis