home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαFeatured

Το “κυρίως μενού” του καύσωνα έρχεται από Δευτέρα και καίει

Οι θερμοκρασίες του ακραίου καύσωνα θα συνεχιστούν για πολλές μέρες ακόμα λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αυτή η φράση χαρακτηρίζει την εξέλιξη του καύσωνα στη χώρα μας, αφού οι θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, κυρίως, αλλά και την Τρίτη-Τετάρτη, οπότε και οι μετεωρολόγοι βλέπουν το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους  43 με 44 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, στους 41 με 42 στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45 με 46.

Επιπλέον, οι επόμενες νύχτες θα είναι ιδιαίτερα θερμές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Ο διακεκριμένος μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλά για θερμοκρασίες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα συνεχιστούν για πολλές ακόμα ημέρες. Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα έρχεται από τη Δευτέρα

Όσο μπορείτε, κάντε υπομονή. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα είναι μια «πρόγευση» του καύσωνα.

Το «κυρίως γεύμα» έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή. Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στα Αρφαρά Μεσσηνίας, ο υδράργυρος έφτασε στους 44,6°C. Οριακά 45°C λοιπόν εκεί! Στην Αθήνα σήμερα έφτασε στους 41°C.Φανταστείτε επομένως να έρθουν για τα καλά οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και έπειτα….»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button