home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκηση

Κορινθία: Συνένωση αναπτυξιακών δυνάμεων για τρεις δήμους

Συστάθηκε Αναπτυξιακός Οργανισμός με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» για τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

Τη συνένωση των δυνάμεών τους αποφάσισαν οι τρεις από τους έξι δήμους της Κορινθίας που καλύπτουν το ανατολικό τμήμα του νομού, προχωρώντας στην υπογραφή της συστατικής πράξης του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.».

Η υπογραφή έγινε με κάθε επισημότητα την παρελθούσα Πέμπτη 22 Ιουλίου μεταξύ των: Βασίλη Νανόπουλου, δημάρχου Κορινθίων, Αννίβα Παπακυριάκου δημάρχου Βέλου-Βόχας και Γιώργου Γκιώνη δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων.

Τα οφέλη από την σύμπραξη των τριών (3) όμορων Δήμων διαμέσου της λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού είναι πολλαπλά και σημαντικά σε κάθε τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως:

Φωτογραφία: Γιώργος Γκιώνης/Facebook

• Στον επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό τομέα με την υποστήριξη των μελών του,

• Στο τομέα εκτέλεσης, εποπτείας κι επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων για λογαριασμό των μελών που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια ή τεχνικό προσωπικό καθώς και στο τομέα υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης,

• Στο τομέα σχεδιασμού, εφαρμογής, υλοποίησης, αξιολόγησης και παρακολούθησης εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων,

καθώς με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, δίνεται πλέον η δυνατότητα ουσιαστικής και άμεσης υποβοήθησης προς τους Δήμους.

Άξιο αναφοράς είναι φυσικά το κεφάλαιο των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει ή αναμένονται άμεσα (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», Πρόγραμμα Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»), όπου επίσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των τριών (3) Δήμων θα έχει ουσιαστικό ρόλο και δράσεις, στοχεύοντας στην διαχείριση τους προς όφελος των συνεργαζόμενων Δήμων.

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των τριών Δημάρχων στηριζόμενη σε σκοπούς αναπτυξιακούς, επιστημονικούς, προώθησης της απασχόλησης και προβολής των περιοχών τους έχει ως κύριο και βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button